Helianthus

Rádcovský kurz - Rádcovský kurz

Helianthus je rádcovským kurzem pořádaným I. okrskem Brněnské rady Junáka.
Cílem rádcovského kurzu je připravit rádkyně a rádce na bezproblémové vedení družin a to hlavně po stránce metodiky a práce s lidmi.
Náplní kurzu je především předávání zkušeností z praktického vedení družin, zvládnutí metodiky, rozšíření obzoru v oblastech skautské stezky, inspirace a motivace účastníků do další skautské činnosti.
Pro dosažení cílů je využito především interaktivních programů zahrnujících plněním úkolů, modelových situací a věcných diskusí vedoucí ke zvládnutí dané problematiky.
Součástí kurzu je také množství her a aktivit, které zdánlivě nemají souvislost s osnovou rádcovského kurzu, ale přitom ukazují různé možnosti programu pro všechny věkové kategorie.
Kurz je garantován účastí instruktorů, kteří mají nejen dlouhodobé zkušenosti s vedením družin a práci v oddílových radách, ale také působí na jiných typech vzdělávacích akcí Junáka.
Kurz je primárně určen pro skauty a skautky od 13 do 16 let především ze středisek spadajících do I. okrsku okresu Brno - město, rádi ale přijmeme i zájemce z jiných výchovných okrsků nebo junáckých okresů.

více na: http://helianthus.wheee.cz/

Naši absolventi:

  • Jiří Bareš (absolvoval 19.11.2007)
    Já si myslím, že jako kurz to bylo dobré. Střídalo se učení a hry, takže jsme se i bavili. Vedoucí o nás říkali, že jsme ve všem vzorní(chození včas na všechny schůzky…) na co jsme z oddílu už zvyklí. Učení bylo jasné, občas jsme k tomu dostali i papíry, ze kterých jsme se pak mohli připravit na zkoušku. Zkouška byla vcelku snadná, což je vidět i na tom, že ji úspěšně zvládli všichni účastníci kurzu. Stačilo se jen před zkouškou podívat do poznámek a dávat při výkladu pozor. Mně se rozhodně kurz líbil.
  • Bacil (absolvoval 19.11.2007)
    Helianthus byl velice lehký rádcovský kurz, protože když jsme psali test, na který jsem se čirou náhodou zapomněl učit, tak jsem ho napsal úplně v pohodě, i když jsem si moc nevěřil. Celým kurzem nás provázelo pár vedoucích, kteří na nás byli hodní, a díky jejich přednáškách jsem si z rádcovského kurzu odnesl mnoho informací o tom, jak vést družinu. Jediné co bylo těžší než jsem čekal, byly 3 práce, které jsme měli vypracovat, ale i ty jsem zvádl v pohodě. Na kurzu jsem potkal mnoho nových přátel (a s některými ještě dokonce udržuji kontakt), a dozvěděl jsem se i informace, které jsem nevěděl. Jestli někdo bude dělat tento rádcovský kurz, tak ať se ho nebojí, protože to není nic těžkého a jestli bude dávat na přenáškách pozor, tak ho úspěšně splní tak jako já.
  • Vojta Klement (absolvoval 21.11.2007)
    Rádcovský kurz Helianthus je rozhodně lehčí ,než Rozrazil.Celý kurz trvá asi 2 a půl měsíce.V tomto rozmí jsou 2 výjezdy,4 schůzky a ještě další věci.Tento kurz bych doporučil všem ,jelikož kurz je jednoduchý,budete ho mít rychle za sebou a poznáte zde supr lidi a supr vedoucí.
  • Vojtěch Juránek (absolvoval 29.11.2012)
    RK Helianthus byl určitě kratší než Rozrazil, v roce 2012 jsme měli jen dvě schůzky a tří výjezdy. Tento kurz je zaměřený hlavně na zdravovědu, ze které se poslední výjezd musí složit zkouška (včetně souhrnné). Za ty 3 víkendy jsem se toho naučil hodně, od chystání schůzky až po poznatky z práva či právě zdravovědy. Na kurz mám samé dobré vzpomínky, zasloužili se o to hlavně skvělí vedoucí a jejich úžasné programy, které zažiješ právě jen na rádcovském kurzu. Neměl jsem rád snad jen jednu věc – domácí úkol, nad kterým jsem strávil celý den, ale nakonec jsem to zvládl. Celý kurz bych ohodnotil výborně, pokud máš raději kratší akce a chceš poznat úžasné lidi snad se všech oddílů v Brně, je Helianthus právě pro tebe.
  • Lukáš Hudec (kurz právě probíhá)

zobrazit všechny kurzy

News

Calendar of Events

<< may 2024 >>

motuwethfrsasu
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0