Zdravotník zotavovacích akcí Andula

Zdravotní zkouška - Zdravotnický kurz

Kurz zdravotníka zotavovacích akcí je kurz, jehož obsah je dán vyhláškou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT). Délka toho kurzu má být minimálně 40 hodin. Náš kurz má v současné době 52 hodin přednášek a hlavně praktických cvičení.

Hlavní témata kurzu jsou:
Anatomie
Táborová klinika
Nácvik resuscitace
Hygiena
Epidemiologie
Péče o nemocné
První pomoc
Tvorba jídelníčku
Vybavení lékárny
Práva a povinosti zdravotníka ZZA
Táborová dokumentace
Záchrana tonoucího
Obvazová technika
Praktické nácviky

více na: http://www.andula.net

Naši absolventi:

  • Tomáš Hudec (absolvoval 13.4.2014)
    ZK Kurz Andula má výhodu v tom že se koná v naší klubovně a jsou to jen 2 víkendy, takže to pro mě byl jeden z nejmíň časově náročných kurzu. Znalostně to byl vcelku dobře udělaný kurz z pruměrnýma praktickýma částma ale pokud by se o zdravovědu chtěl někdo víc zajímat doporučil bych mu jiný kurz. Nicméně pro skautské a hlavně táborové potřeby je víc než dostačující, takže pokud si kurz děláte jen proto abyste měli základní znalosti nebo dělali například zdravotníka na osadě je to asi nejlepší volba hlavně kvůli minimálnímu času na něm stráveném.
  • Radim Kašpárek (absolvoval 13.4.2014)
    Na Andule přednáší velmi milí lidé, tým byl po celou dobu akce velmi dobře naladěn a v neposlední řadě, jídlo stálo rozhodně za to. ZK Andula je velmi nabitý kurz, místy jsem měl problém se na přednášky soustředit - jenže když se to má celé stihnout za dva víkendy, asi to jinak nejde. Co také stojí za zmínku je to, že na ZK Andula si vyzkoušíte i záchranu tonoucího, což je skvělé odlehčení jinak náročného programu. Tento kurz bych rozhodně doporučil.
  • Vojtěch Brůža (absolvoval 18.4.2015)
    Pecka :) A to jsem předtím upřímně moc neměl rád zdravovědu a bál jsem se takových věcí (nejhorší na rádcáku) :D Nicméně Andula byl skvělej kurz! Po dobu tří víkendů se naučíte všechny základy potřebné k tomu abyste mohli oficiálně zdravotničit na akcích kde je nad 30 lidí. Zajímavé teoretické přednášky od lidí, kteří tomu co přednáší rozumí a mají s věcma a kterých přednáší nějaké osobní zkušenosti + i spousta praxe - KPR, záchrana tonoucího, zábavné maskovačky. Mates, vedoucí kurzu, si hodně zakládá na tom, že si to člověk musí pořádně i prakticky osahat, což je podle mě potřeba. Sice (jak Mates sám říkal) jeden kurz z vás zdravotníka neudělá, to všechno je o osobním přístupu a hlavně nejvíc o praxi na místě; ale i tak jsem se toho naučil spoustu a rozhodně mi to přineslo spoustu zajímavých zkušeností a zážitků.
  • Komár (absolvoval 18.4.2015)
    Bylo to fajn. Kladli hodně důraz na řešení životně ohrožujících stavů a ne tolik na běžné táborové věci (což může být na škodu). Nicméně ale přednášeli skautské táborové náležitosti zdravotníka (dokumentace, předpisy). Přestože už to prý není povinný, tak jsme byli v bazénu a nacvičovali záchranu tonoucího, což stálo za to. Maskovaček tam byla fůra a dost rozmanitých. Celkově bych to popsal jako málo časově náročný, ale přesto velmi užitečný kurz. A taky byl dost blízko :D

zobrazit všechny kurzy

News

Calendar of Events

<< may 2024 >>

motuwethfrsasu
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0