ČLK Stříbrná řeka

Čekatelská zkouška - Lesní čekatelský kurz

Chceš se podílet na vedení oddílu? Chystáš se udělat svůj první krok na činovnické stezce? Hledáš praktické rady a zkušenosti? Chceš být v něčem lepší, než ostatní? Přihlaš se na čekatelský lesní kurz!

více na: http://stribrnareka.cz/

Naši absolventi:

  • Elly (absolvoval 11.8.2012)
    Čekatelský lesní kurz Stříbrná řeka patří k těm, jehož nášivkou by se měl chlubit každý skaut. 8 důvodů proč: 1) Sehraný instruktorský team, který tvoří od r.1999 samotní zakladatelé, k nimž se přidávají mladší absolventi (nejen Instruktorské lesní školy Stříbrná řeka). Instruktoři tak dlouhodobě tvoří jednu velkou přátelskou rodinu. Kurzy se jmenují Stříbrná řeka, neboť se skládají z jednotlivých proudů. Kromě čekatelských lesních kurzů nabízí též vůdcovské lesní kurzy a instruktorskou lesní školu, ty probíhají v podstatě paralelně, a tak se navzájem přátelsky obohacují. Kurzy se konají každoročně a bývají obsazeny tak, že pořadatelé musí zájemce odmítat. I to je zárukou jejich kvality. 2) I přes dlouholetou tradici je instruktorský kolektiv stále mladý (většina do 30 let). 3) Kurzy Stříbrná řeka ovládají nejnovější technologie (skautského) vzdělávání jako například e-learning. Čas na jiných kurzech strávený zbytečným učením je minimalizován a nahrazen zábavnými aktivitami, takže ani délka kurzů není rozvleklá. "Čekatelky" se tedy skládají jen z jarního víkendu a letního týdne a půl, zakončeného zkouškami. 4) Odbornost lektorů není pouze teoretická, vyučují to, co dělají ve svém profesním životě. Zastoupeny jsou obory: psychologie, pedagogika, IT, ekologie, zdravotnictví, ekonomie, právo a nechybí ani vysocí činovníci. 5) Sami vydávají jak skautské publikace (nejen ke kurzům), tak i odborné. 6) Kromě povinných přednášek kurzy zahrnují také programy ze zájmových oblastí instruktorů (např. meteorologie, tanec, čokoláda), přednášky hostů, workshopy, hry na odreagování a specializace (prohloubení dovedností ve zvolené oblasti jako: vaření, zdravotnictví, mapy; během celého kurzu) 7) Kurz se nezabývá pouze výukou ke zkoušce, ale i aktuálním děním ve skautingu díky činovnické odbornosti instruktorů (vedoucí oddílů / středisek, předsedové a členové Náčelnictva Junáka. 8) Letní běh se odehrává v krásném prostředí hájenky Maděra s přilehlým podsadovým tábořištěm. Kurz tedy klade důraz na klasické skautské zázemí i zvyky úžasně propojené se zařízením hájenky a moderními IT technologiemi používanými při programech. Prostě super prostředí, lidi, jídlo, programy! Pokud nevěříte, přesvědčte se sami!
  • Petr Bartek (absolvoval 6.10.2012)
    Jelikož jsem absolvoval ČLK Střibrná řeka zároveň s Ellym, mohu jen souhlasit se vším, co zde již napsal. Byl to fajn zážitek plný výborně připravených přednášek, her k odreagování, spousty dalších doplňkových programů a v neposlední řadě také výborných lidí (především instruktorů na správném místě). Nechci zde prozradit nic konkrétnějšího, protože tento kurz si musíte prostě prožít a nechtěl bych vás připravit o překvapení, kdyby se náhodou některý program opakoval.. Doporučuji! :-) A neváhejte dlouho s přihlášením - bývá velký zájem a tuším, že zohledňují i datum zaslání přihlášky.. Hodnocení: *********a půl / **********

zobrazit všechny kurzy

News

Calendar of Events

<< june 2024 >>

motuwethfrsasu
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0