ČLK CORDA

Čekatelská zkouška - Lesní čekatelský kurz

Zjistil jsi význam slova "Corda"
Cítíš se na roverský tábor žitý v ekumenickém duchu
Ztotožňuješ se s heslem "Žiji, abych sloužil"
Toužíš po romantice a hlubším poznání kořenů skautingu
Chceš posunout hranice svých možností a znalostí
Chceš se v krásném prostředí přírody připravit k čekatelským zkouškám?

Odpověděl jsi na všechny otázky kladně? V tom případě je nejvyšší čas přihlásit se. Corda je určena pro rovery od 16 let (min. ročník narození 1994) a je koncipována jako čekatelský lesní kurz. Zajímavými formami nabízí zvládnutí větší části požadavků čekatelské zkoušky, kterou je možno kurz zakončit. Vedle toho je kurz zaměřen na roverské zážitky v táborovém životě uprostřed přírody. Součástí je úvod do roveringu - představení možných cest.

Na základě dobrých zkušeností z loňských ročníků budeme pracovat v malých skupinkách podle oddílového zaměření - na vlčata, skauty a rovery. Nabídneme inspiraci a návody pro vedení družiny, přípravu programu, zásobu nových her a dalších aktivit. Ve společných diskuzích budeme hledat odpovědi na problémy, které právě tvůj oddíl nebo družinu trápí.

Kurz také představuje patrona roverů - sv. Pavla a další osobnosti nejen skautského světa, součástí bude alternativní duchovní program pro hledající. Kromě témat souvisejících s čekatelskou zkouškou nechybí skautské praxe, rukodělná činnost, velké hry, sport, lana, lukostřelba, debaty, výzvy, recese a možná přijde i ......... (nejedno překvapení).

Kurz vedou instruktoři a elévové, kteří si Cordou také prošli. Po celou dobu kurzu bude přitomen kněz. Chystáme se pozvat nejednoho významného hosta.


více na: http://www.corda.cz/

Naši absolventi:

  • Vojtěch Juránek (nedokončil)
    ČLK Corda se spíš dostal ke mně, tím myslím, že valná většina ostatních vedoucích tento kurz absolvovala, tak jsem si řekl, proč bych nemohl i já. Původně jsem se trochu bál, protože jsem se z různých zdrojů průběžně dovídal, že Corda je jedním z „fyziky nejnáročnějších“ čekatelských kurzů, ale na prvním běhu jsem zjistil, že možná fyzicky náročnější je (i když – s ničím to vlastně srovnávat nemohu), ale vlastně mi to vůbec nevadí, protože s moji družinou jsme se navzájem podporovali a vše zvládli celkem slušně. A teď k samotnému kurzu. Jak už možná šlo poznat, kurz se mi líbil a určitě bych ho doporučil. Celý tým instruktorů působil velmi profesionálně a stejně tak jejich program. Občas byl dokonce tak profesionální, že jediná chvíle volna byl polední klid a zbytek dne byl nabitý rozmanitým programem. Každý den jsem se dozvídal něco nového a to nejen se skautským zaměřením. Každý vedoucí měl jiné obor, který většinou korespondoval s jeho zaměstnáním – kněz učil ideu, právník právo, lékař zdravovědu a učitel obecné věci. Na kurzu ale neučí jen diplomovaní experti, ale i mladí „elévové“, kteří jsou ale většinou stejně zarytí, jako jejich starší kolegové. Celý den byl doplňován zábavnými programy, takže se nemusíte bát, že se na Cordě jen přednáší. Po dobu celého kurzu na vás také čeká skvělé jídlo a kvalitní zázemí, takže jen doporučuji!
  • Bacil (absolvoval 3.10.2010)
    ČLK CORDA, co k tomu říct? Už když jsem se s Komárem rozhodoval co dál dělat, CORDA pro mě byla jasná volba. O co šlo, zjistili jsme, že je to kurz pouze pro kluky a tak jsem si ho hned vybrali. Nikdo z oddílu na něm ještě nebyl a tak jsme nevěděli do čeho jdeme. Chvilku před začátkem jsme si s Komárem ztěžovali, jejda já tam nechci, vždyť tam nejsou holky, to bude divný :-D ale bylo to právě super! Chytlo to super chlapský grády! Tvrdý, chlapský, spousta zážitků které jinde neseženete, spousta přátel a bratří skautů na které nezapomenete, takoví drsňáci to byli :-) no prostě masakr!! Kdo by jen uvažoval o tom, že tam půjde, běžte! A nebude toho nikdy litovat! CORDA, poctivý ČLK!!
  • Komár (absolvoval 3.10.2010)
    seriozno
  • Jeňour (absolvoval 8.10.2011)
    Tož, bylo to úžasný. Taky jsem se na kurz dostal na doporučení Komára a Bacila a stejně jako oni vám říkám, že není moc věcí, které bych mohl popsat, protože vám nechci kazit radost z překvapení. Ale bylo to vážně skvělý a jsem rád, že jsem si vybral právě Cordu. Z těch ostatních věcí je myslím důležitá příjemná atmosféra, profesionální tým a promakané programy. Zase se nás sešla dobrá skupina lidí, ale hlavně všichni instruktoři jsou skvělí týpci, kteří dokážou člověka o mnoho obohatit. A všechny programy byli dobře připravené a dost zajímavé. A navrch toho všeho výborné jídlo po celou dobu. Jinak kurz byl rozdělen na 3 části – úvodní víkend, letní část a zkoušky. V úvodní části bylo hodně přednášek, ale zároveň i her, díky kterým jsme se líp poznávali. Letní část byla nejlepší a bez ní by to nemělo cenu. Zkoušku už pak byly jenom pohodovým zakončením a vlastně se jen jelo na lodě. Corda však ve mně zanechala silný dojem, pěkné zážitky a snad i nějaké dovednosti a znalosti. Každopádně ji vám všem doporučuji a věřte mi, že takové volby nebudete litovat.
  • Radim Kašpárek (absolvoval 8.10.2011)
    Na kurz jsem se přihlásil na základě doporučení Komára a Bacila. A vím jedno, neprohloupil jsem. Na kurzu se sešla dobrá sestava frekventantů, zvláště roveři z Plzně byli výborní. A tým? Po RK Rozrazilu, kde tým byl velmi profesionální, ale vůbec ne přátelský, jsem byl příjemně překvapen. Instruktoři jsou na CORDĚ opravdu dobří. A navíc člověka můžou v lecčem inspirovat. Ještě na závěr, co vás asi nejvíc překvapí je, že se všichni oslovují bratři a tváří se u toho naprosto vážně.
  • Joža (absolvoval 8.10.2011)
    K čekatelskému lesnímu kurzu Corda jsem se dostal přes doporučení Komára a Bacila, kteří tento kurz absolvovali přede mnou. Jejich vyprávění mě velice nalákalo a můj zájem mezi ostatními kurzy převážilo na stanu Cordy. Z Radimem a Jeňourem jsme se tedy rozhodli pro ni. Mé první dojmy po absolvování úvodní víkendovky, byly nad mé očekávání. A mé nadšení nevyprchalo ani po absolvování tábora a všech částí. Jak už napovídá název, tento kurz je opravdu srdeční záležitost. Potkal jsem zde plno skvělých lidí, a zažil zážitky na, které nikdy nezapomenu. Odnesl jsem si z něj plno praktických zkušeností, nabyl nové dovednosti a víc poznal sám sebe. Velice mě oslovila jeho duchovní stránka. Na přípravě kurzu se podílí skvělá parta lidí, kterou jsem měl to štěstí dobře poznat i po absolvování.
  • Vojtěch Brůža (absolvoval 27.9.2014)
    Jet, či nejet, to je, oč tu běží! Na to ti řeknu jediné - jakmile se jednou rozhodneš, tak tvoje rozhodnutí ti nikdo nevezme (jako Hamletovi život :D ). Je to zážitek na celý život. A ne jeden. CORDA je lesní škola, což znamená 2 víkendové akce, plus jeden desetidenní tábor v létě, všechno nabušeno zážitky až po okraj. Budeš mít možnost získat spoustu znalostí a dovedností nejen do skautské praxe, ale i do "běžného" života a poznat spoustu "bratrů" z celé ČR. Navíc jestli jsi příznivec dobrého jídla, tak to bude požitek i pro tvoje chuťové buňky (např. měl jsem možnost se přecpat řízků na místech kde bych to nikdy nečekal). Nechci prozrazovat žádná úžasná překvapení, kterých CORDA nabízí spoustu, ale chci tě povzbudit aby ses nebál a rozhodl se. Nejde říct, že CORDA příští léto je to jediné správné rozhodnutí pro tebe, ale tolik přátel, znalostí, moudrosti, zábavy, výzev a spousty dalšího na jednom místě jen tak nenajdeš. Rozhodně je to rozhodnutí, kterého nikdy nebudeš litovat! :)
  • Václav Kolář (absolvoval 16.5.2017)
    Corda. U nás v oddíle již tradiční čekatelský kurz. Má mnoho předností, ale i drobné mouchy. Jako veliký plus bych chtěl uvést otevřenost přednášejících, kteří se vší silou snaží o pohodový průběh kurzu. Nemají problém s osobním probráním nějakého problému, který vás trápí. také je zde VYNIKAJÍCÍ kuchař a jeho pomocný tým. Corda je zvláštní kurz. Je tam povolen vstup pouze chlapcům. A podle toho také vypadá náplň kurzu. Je velmi náročný jak po fyzické, tak psychické stránce. Do programu jsou často začleňovány aktivity, které by na smíšeném kurzu nebyly možné dělat. Celý kurz provází duchovní podtext, který cílí na mužskou spiritualitu. Nevýhody by se možná nějaké našly, ale žádné mne nenapadají ;-)
  • Radek Jančík (absolvoval 24.3.2018)
    Sursum Corda = Vzhůru srdce. Toto heslo dokonale vystihuje celý kurz: zážitky, neopakovatelná přátelská a skautská atmosféra, fyzicky náročnější programy, výzvy a především duchovno. Na táboře je každý den přibližně hodinka vyčleněná na mši/pro nevěřící na zamyšlení, která pro mě byla, společně s přednáškami o skautingu, velmi duchovně obohacující. Vlastně až na Cordě jsem se dozvěděl, co to skutečně znamená být skautem. Na kurzu se setkáte s vrstevníky z celé republiky, takže o sdílení zkušeností mezi vašimi oddíly nebude nouze. Snad jediná věc, kterou bych Cordě vytknul, je nepříliš mnoho zdravovědy. Ale od toho jsou tu zdravoťáky Tento čekatelský lesní kurz doporučuju všem, kteří mají rádi pravou skautskou atmosféru a nebojí se výzev. Sursum Corda!

zobrazit všechny kurzy

News

Calendar of Events

<< may 2024 >>

motuwethfrsasu
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0