Zdravotník zotavovacích akcí ORJ Hodonín

Zdravotní zkouška - Zdravotnický kurz

Informace o kurzu...

více na: http://www.orjhodonin.skauting.cz/index.php?stranka=zdravotak

Naši absolventi:

  • Jindra (absolvoval 16.2.2009)
    Zdravotnický kurz je velmi zajímavá věc. Naučíte se jak podat lidem první pomoc a tak. Já si kurz velmi pochvaluji a mám z něj dobrý pocit. Sešla se skvělá parta lidí a to je to hlavní. No teď k tomu méně příjemnému a to jsou přednášky které samozřejmě k takovémuto kurzu patří, byli to celodenní přednášky s krátkými přestávkami na odpočinek. Přednášející Jestřáb do nás lil tuny a tuny nemocí a zranění a mi se to museli všechno učit včetně zapeklitých vyhlášek. No ale na poslední víkendu tedy i se zkouškami byl paradoxně nejlepší protože tam bylo nejvíc srandy. Prostě mě se tento kurz líbil..
  • Zevl (absolvoval 16.2.2009)
    Tradiční úkol..napsat něco o absolvovaném kurzu.. Mno rozdíl mezi zdravokurzem a čekatelkama zpočívá v tom, že na zdravoťácích je třeba dostat do hlavy opravdu mnoho informací, a to nelze jinak, než sáhodlouhým poslechem na přednáškách, případně učením. Podle toho se odvíjely všechny 3 víkendovky, které musí splňovat uzákoněné kritérium - cca 40 výukových hodin. Průběh byl většinou stejný: relaxační příjezd v pátek večer spojený s aklimatizací, sobota jedna velká přednáška/praxe s přestávkami na jídlo, v neděli přednáška do oběda a následný odjezd. Ve volném čase, který nebyl, byl buď zevl, případně aklimatizace a když byli lidi, tak i hry či podobné kratochvíle. Každopádně i takovej zevl jako já, jsem se něčemu naučil a ikdyž mě role zdravotníka opravdu neláká, tak věřím, že teď už bych byl schopen v krizi pomoct. Ke kolektivu a vedoucím: fajn lidi, vedení ví, o čem mluví a když se Jestřáb zakecá, tak to stojí zato. Jenom mě chvíli trvalo zvyknout si na "jižní přízvuk" :) Jediným problémem může být doprava, která z Brna výjde na víc, než samotný kurz.
  • Ruprd (absolvoval 13.2.2010)
    Mě se kurz líbil, nato, že jsou to zdravoťáky, tak podle mě docela dobrá forma provedení. Spousta věcí mě zaujala a zajímala. Přednášky sice bylidlouhé a vyčerpávajícím ale i přesto, že jsem byl občas unavený, tak jsem nikdy neusnul a to je co říct...a o něčem to vypovídá. A jak píše petr, bylo to hodně zaměřeno na skaut, tábory a malé děti a to mě přišlo jako nejpozitivnější, protože právě to je pro nás. Test by těžký, ale dal se udělat - problémem bylo asi jen pokládání otázek a spornost odpovědí, ale je tam určitý limit špatných odpovědí, takže i to se tímto vykompenzuje. Toť vše, jsem rád , že to mám...
  • Petr Kotásek (absolvoval 14.2.2010)
    Kurz proběhl ve třech víkendech. byla to celkem nalejvárna informací, které ovšem br. Jestřáb dokázal velice dobře podat. Byl zaměřen především skautsky, tzn. že je vhodný pro všechny, kteří budou dělat zdravotníky na skautských akcích. Kurz byl završen testem, který byl docela obtížný, nicméně se dal zládnout.

zobrazit všechny kurzy

News

Calendar of Events

<< june 2024 >>

motuwethfrsasu
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0