ČLK Velká Morava

Čekatelská zkouška - Lesní čekatelský kurz

Hledáš nové náměty, hry a vůbec inspiraci pro svůj oddíl?
Máš chuť zahrát si neobvyklé hry a zážitkové aktivity?
Chceš poznat zajímavé lidi z celé republiky a najít nové přátele?
Odpověděl-li jsi alespoň jednou „ano“, pak neváhej a přihlas se na ČLK Velká Morava.
A co Tě jako jeho účastníka čeká? Kromě přednášek zaměřených nejen na čekatelskou zkoušku také gombíky – volitelné programy, večerní relaxace, kouzelná atmosféra čajovny Mahákála, kurzovní časopis Hlahol. A samozřejmě spousta her a nápadů, které určitě využiješ při činnosti oddílu.
S instruktory i ostatními účastníky se seznámíš na jarním víkendu, prožiješ báječný letní běh v krásném údolí řeky Oslavy a na podzimním setkání můžeš složit čekatelskou zkoušku.
Máš-li víc jak 15 let, nevaž se – odvaž se – přihlas se!

více na: http://www.skauting.cz/velkamorava/

Naši absolventi:

  • Petr Kotásek (absolvoval 11.10.2008)
    Kurz mi dal mnoho zajímavých informací, poznali jsme nové lidi i jak to vypadá u nich v oddílech. Zahráli jsme si spoustu nových her. Pozitivní na kurzu je časová náročnost, kromě letní části, která trvala něco přes týden, byly pouze 2 víkendovky. Co se týče zkoušek myslím, že nebyly tak obtížné, jak jsme se obávali. Rozhodně je to úplně něco jiného, než RK Rozrazil. Kromě více zevlu a trošku jiných zkoušených předmětů (nekladli důraz na metodiku her a motivaci) bych řekl, že např. zdravověda nebo psychologie byly při zkouškách mnohem jednodušší. Všem kdo chtějí něco zažít a něco nového se dozvědět a naučit ho vřele doporučuji.
  • Ruprd (absolvoval 11.10.2008)
    Kurzík byl super: Líbilo se mě kolik lidí na něm pracuje!!! Líbí se mi, že to nekončí jen kurzem, ale je možnost se setkávat na dalších akcí. Líbí se mi kolik lidí zde poznáme a některý nám rozhodně budou chybět. Mě se z kurzem loučí těžko! Spousta lidiček mi byla sympatická, a určitě to dělá i ten delší čas ztrávený přes léto. Jinak letní čas byla taky fajn. Jsou tam i zápory, ale o těch se nebudu ani zmiňovat, protože je převýši klady. Nevím co to dalo ostatním, mě pár novinek, ale nejvíc kamarády. Co se týče zkoušek, nebyli nějakým velkým problémem!
  • Jiří Bareš (absolvoval 16.2.2009)
    Na kurz jsem byl tak nějak přihlášen, ale řekl jsem si, tak co, pojedu, uvidím. Docela zásadní bylo, že na tábor (hlavní událost kurzu) jsme přijeli asi až o tři dny později, a začleňování bylo těžší. Taky celková organizace byla aspoň pro mě nezvyklá. Nejvíc bych zdůraznil oficiálnost všude(např. zasekávání sekery na nástupu na "začátek nového dne"). Jinak jako kurz celkem vpohodě(ikdyž zkoušku jsem dělal dvakrát), prostě něco jako vyučovací hodiny probírání daného tématu. Každopádně ta táborová část do toho přidala spostu zážitků, které celý kurz zpestřily.
  • Tomáš Hudec (absolvoval 16.2.2009)
    Tento Čekatelský kurz na kterém jsem byl je složen ze 2 výkendových akcí a 10ti denního tábora, navíc je to kurz který se koná celkem blízko Brna(vlakem něco přes hodinu cesty) takže to není moc náročné na čas. První výkendovka byla seznamovací, tábor tam vám natlučou do hlavy to co ce máte učit na zkoušky formou prednášek. Druhá a poslsední výkendovka byla zkoušková (přesně 7 zkoušek).Organizačně to mají dost dobře zmáklí protože to už nákej čas dělají, já jsem byl na 10. ročníku. Nejvíc jsem si odnesl z táborové části, poznaj jsem tam dost dobrých lidí z celé republiky a načerpal dost inspirace na různé programy. Zkoušky i když jsem je dělal na dvakrát, tak nebyly zas tak hrozný. Kdo má jit na nějaký ČLK a neví na který tak mu doporučuji tento je dost dobrý.
  • Pazour (absolvoval 10.10.2009)
    At se sejdou skauti odkudkoli, vždycky vznikne dobrá parta lidí.
  • Ondra (absolvoval 11.10.2009)
    Vprvé řadě bych chtěl poděkovat všem, kteří tento kurz připravovali. Vše co zde probíhalo bylo řádně připravené a cílené. Jsem rád, že jsem tímto kurzem prošel a splnil. I když byly některé přednášky unavující vždy včas přišla nějaká hra. Zkoušky těžké nebyly.
  • Vojta Klement (absolvoval 14.11.2010)
    Na čekatelský lesní kurz (ČLK) Velká Morava jsem se přihlásil proto, že jsem od ostatních roverů slyšel dobré reference a taky proto, že se konal v blízkosti Brna. Na tomto kurzu byla drtivá převaha holek, kluci byli jenom dva. Hlavní část kurzu byla 10 denní akce o prázdninách, kde byla spousta přednášek, her, rukodělných činností a mnoho dalšího. Byl jsem upozorněn na to, že zde nebudu mít čas ani jít na záchod, ale situace nebyla až tak vážná. Letní akci jsme měli společnou s VLK. Na podzim byla poslední víkendová akce, kde se skládaly zkoušky ze sedmi okruhů. Největším strašákem bylo Právo s hlavním vedoucím kurzu Mývalem, který ale onemocněl, takže byla pouze písemná část. Zkoušky jsme všichni zvládli na poprvé a všem se ČLK Velká Morava líbil.

zobrazit všechny kurzy

Novinky

Kalendář akcí

<< květen 2024 >>

poútstčtsone
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0