Zdravotník zotavovacích akcí JmRDM

Zdravotní zkouška - Zdravotnický kurz

Jihomoravská rada dětí a mládeže pořádá společně s Junákem a A-TOM kurz na získání kvalifikace "Zdravotník zotavovacích akcí dětí a mládeže".
Kurz bude dvouvíkendová zážitková akce, kde teorie bude jen nezbytné minimum, co nejvíce času bude věnováno praxi a simulacím reálných situací, které mohou nastat.

více na: http://www.jmdeti.cz/article/pozvanka-zdravotnicky-kurz

Naši absolventi:

  • Kokino (absolvoval 9.12.2007)
    Oba víkendy byly na Mlýně. V celém programu bylo aspoň 2/3 praxe. Záchrana tonoucího v bazénu a ošetřování spousty namaskových zranění. Přednášející jsou povětšinou doktoři, kteří ví co a jak a ne jen někdo, kdo má OČK. Doporučuju úplně všem, věk nehraje roli.
  • Řechtačka (absolvoval 7.4.2008)
    Kurz byl opravdu super. Byly to 2 vikendy natriskane informacema a simulacema ruznych zraneni. Prednasky byly plny informaci, ale nezahltili cloveka zbytecnyma podrobnostma. Prakticka cast byla zhruba polovina celeho kurzu, kdy se provadelo od resuscitace, po zachanu tonouciho az po vytahovani zranenych lidi z horiciho auta ci transport polomrtvych lidi z lesa. Tento kurz doporucuji i svym neskautskym kamaradum, protoze neco takoveho by mel absolvovat kazdy.
  • Vojta Klement (absolvoval 15.4.2012)
    Tento zdravotnický kurz jsem si zvolil proto, že byl relativně levný oproti dalším kurzům. Víkendové akce byly v blízkosti Brna a co si z toho nejvíce pamatuji je to, že zde výborně vařili. Složení závěrečné zkoušky nebylo tak složité, jak jsem původně myslel. Bylo zde hodně simulovaných situací. Jen bylo málo času věnováno klasickým zraněním.
  • Petr Bartek (absolvoval 25.11.2012)
    Skvělý dvou-víkendový zdravoťák, kde jsme strávili mnoho času praktickými aktivitami - ošetřováním zraněných a řešením stresových situací. Výborně namaskovaná zranění a nevyčerpávající, ale naopak velmi poutavé přednášky převážně odborníků z povolání, kteří tento kurz pravidelně pořádají. Mnoho jej prý neobměňují, a proto absolventy žádají, aby příliš neprozrazovali, protože by budoucí účastníky ochudily o překvapující a neobvyklý zážitek, který tento kurz rozhodně přináší...
  • Jeňour (absolvoval 24.11.2013)
    Osobně si myslím, že je to nejlepší Zdravokurz z nabízených možností... i proto bývá naplňen často i v den otevření a tak se mi na něj podařilo dostat až asi napočtvrté - ale stálo to za to. Obsahuje dva víkendy v blízkosti Brna (U nás Ochoz a Mlýn). Velká část je věnována praxi, přednášky jsou vedeny většinou doktory (co mají zároveň dost zkušeností s tábory a akcemi pro mládež), instruktoři jsou skvělá parta doplněná pokaždé o dobrovolníky na maskovačky a akce. Součástí i záchrana tonoucího, jak být zdravotníkem na táboře, hromadné nehody, vypjaté situace. Celé to pro mně byl úžasnej zážitek, propojenej se získáním tuny znalostí. Skvělý jídlo, adrenalinové zážitky, dobrá parta, životní inspirace, poučky o Rumunských horách a nejpraktičtější žlutá knížečka v ceně! ;-)

zobrazit všechny kurzy

News

Calendar of Events

<< april 2024 >>

motuwethfrsasu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0