VLK Velká Morava

Vůdcovská zkouška - Vůdcovský lesní kurz

O co jde?

Cítíte se někdy jako rybička bez cíle nebo zkušeností a chcete zažít několik dní svého mokrého života v našich vodách?

Náš kurz vám nabízí tyto rozpuštěné látky: o zážitkové aktivity, diskuse, motivace pro další činnost o hry nejrůznějšího rázu a kalibru (hořké, sladké, velké …) o pot, pitná voda, někdy i krev o rady, vtipnou kaši, přednášky, rukodílny, hud.mix WIN o hory, lesy, údolí, řeku Oslavu, poznání krajin planety o mokrý časopis Hlahol, čaj z čajovny Mahákála o mnoho informací z rybího e-mailu: mvl.ryba@wo.cz

V závěru kurzu si můžeš složit vůdcovskou zkoušku a vyplout opět do života

více na: http://www.skauting.cz/velkamorava/

Naši absolventi:

  • Jindra (absolvoval 8.11.2009)
    Na začátku když jsem odjížděl na tento kurz, měl jsem smíšené pocity. Byl jsem zvědav a plný očekávání co mě čeká, ale zároveň jak to tak bývá, se mě i trochu nechtělo. První den to byla takové to rozkoukávání a stavění některých staveb.. Postupně den pod ni jsem zjišťoval že kurz je fajn a že se na něm mnohému přiučím a bude mě inspirací do budoucna. Co je také důležité že jsme tam byli skvělá parta lidí, se kterou byla sranda. S některými jsem dodnes v kontaktu a občas se i vidíme. Jedna věc byla méně pozitivní a to celodení huštění informaci do hlavy, mezitím menší přestávky na nějakou hru, či jídlo. To k tomu ale patří a bez toho to nejde. Celkově zhrnuto byl to fajn kurz. ze kterého když jsem se vrátil jsem celí den prospal, ale rád na něj v dobrém vzpomínám.
  • Zevl (absolvoval 8.11.2009)
    Do přihlášky na kurz se mělo napsat, co od kurzu sami očekáváme. Klasická, okřídlená, ne vždy konkrétní a splnitelná otázka a ještě neurčitější napsaná odpověď na ni..ano, tak takhle ne prosím. Já osobně napsal, že očekávám nové přátele, zkušenosti, vědomosti a změnu prostředí. Tohohle všeho se mi taky dostalo. Skvělá (a taky neočekávaně početná..) skupina instruktorů ví, co dělá.. a dělá to více než dobře. Investice peněz a času z vaší strany však nestačí. Chce to potlačit zprvu zevloidní pudy a nadchnout se. Poté si totiž kurz opravdu zažijete a užijete, nejen projdete. Nemůžu posoudit ostatní ročníky, ale ten náš, devátý, utvořil výbornou partu lidí (tohle není nějaký blábol, ale prostá pravda), mezi kterýma je radost být. Nerad bych, aby tenhle text vyzněl jak reklamní plátek z Kauflandu, takže tímto končím. Základním předpokladem absolvování kurzu, abyste z něj měli dobrý pocit, je namotivovat sama sebe a jít do toho "po hlavě". Já to u Velké Moravy takto udělal a jsem za to víc než rád. Kdyby někomu vadilo, že se zde nedozvěděl stručná fakta, tak krátce doplním schéma - 1. první víkend (seznamování, rychlý začátek, po ukončení dlouhá pauza, častý prohlížení chatu na VMISu alias VelkoMoravskýmInformačnímSystému, čekání na srpen), 2. letní tábor (plno nové inspirace,družiny dohromady s ČLK,přednášky,zábava,symbolický rámec,kotel jídla,absense volného času,atd atd), 3. první podzimní víkend (relax, lehká část zkoušek, zábava, absence spánku), 4. druhý podzimní víkend (relax, druhá část zkoušek, absence spánku, zátah, radost, loučení a děkování za super půlrok, VMIS, domlouvání dalších akcí,...) Takže to je asi tak všechno, co bych vám mohl říct o té Velké Moravě.. a jsem Forest, Forest Gump.

zobrazit všechny kurzy

Novinky

Kalendář akcí

<< květen 2024 >>

poútstčtsone
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0