Rozrazil

Rádcovský kurz - Rádcovský kurz

Rádcovský kurz, který je každoročně pořádán týmem ze III. brněnského okrsku Rozrazil.
Kurz probíhá formou 4 večerních dvouhodinových přednášek na klubovnách našich oddílů a Víkendovky, která je obvykle mimo Brno. V únoru příštího kalendářního roku se koná jedenapůldenní část zvaná Prostředek. Zájemci mohou kurz završit na přelomu března a dubna Rádcovskými zkouškami, pro něž je podmínkou účast na Víkendovce i Prostředku kurzu. Ze zkoušek si lze (v případě úspěchu) odnést trofej v podobě rádcovského trička a absolventského dekretu.

více na: http://www.rkrozrazil.info/

Naši absolventi:

  • Vojtěch Brůža (nedokončil)
    Cool! Jednoduše řečeno. Bylo to víceméně o super kolektivu, do kterýho po určité chvíli zapadl každej. Povedlo se jim předat, dokonce i mně, spoustu znalostí a informací. Sice jsem neudělal zkoušky, ale to neznamená že jsem si od tam nic neodnesl. instruktoři byli sice poněkud, nevím...nebyli nejlepší, ale pro vycvičení rádců je to každopádně dostačující. Jelikož tohleto píšu po celkem dlouhé době po kurzu, tak si pamatuju, jenom celkevej dojem a ten je pozitivní. Doporučuju komukoliv, i podle hodnocení ostatních.
  • David Holický (nedokončil)
    Kurz byl určitě super, nejdřív byly úvodní schůzky kde se na začátku na rozptýlení hrála nějaká zajímavá hra a potom byla přednáška na konkrétní téma a na konci jsme dostali na papíře shrnutí celé přednášky. Pak byly dvě výkendovky kde se dobře střídaly přednášky a hry na odreagování. Při záverečných zkouškách byly jak písemné testy ale i praxe jako např. zdravověda. Ikdyž jsem zkoušky neudělal určitě jsem se dozvěděl hodně zajímavých informací, akorát jsem se po zkouškách nedozvěděl co přesně jsem dělal špatně , že jsem zkoušky neudělal.
  • Ondra Holub (nedokončil)
  • Radek Jančík (nedokončil)
  • Ondra (nedokončil)
    Kurz líbil, všechno se snažili motivovat, dostali jsme se na neobvyklá místa a zkusili spousty věcí, které jsou velmi neobvyklé. Zkoušky byly zbytečně těžké.
  • Komár (nedokončil)
    Píšu to večer po zkouškách, tak se nedivte, že to bude tak procítěný:) Bylo to GENIÁLNÍ! Tak od začátku: přednášky dobrý, byly aji celkem blízko až na jednu; hezký prezentace, dostali jsme z toho papíry, tudíž jsme si nemuseli furt něco zapisovat. Víkendovka byla dobrá, vyzkoušeli jsme si plno věcí v praxi a hlavně to nebylo jen učení, byly tam i nějaký akční hry. Času tam nebylo málo, připadlo to v pohodě. Dost mě mrzí, že na Prostředek jsem nemohl kvůli horám, a to se mě ještě mamka ptala jestli nic v tu dobu nemám... A ty zkoušky byly naprosto, ale naprosto výborný. Sice jsem to neudělal, ale... Doporučuju Rozrazil všem, kdo nechtějí jen obyčejnej rádcák, plno jsem se toho naučil a bylo to fakt sranda... haha
  • Ruprd (nedokončil)
    No jako radcovský kurz bych ho hodnotil tak napůl. Je na jednu stranu dobré jak to není jen o přednáškách ale jsou tam i hry a forma kurzu je taky dobra, ale na druhou stranu je to do sebe nadupaný, tak že nemá člověk čas "jít málem ani na záchod".Taky bych řek, že některý obory probírají spíše jak pro čekatele nebo vůdce-prostě strašně podrobně. Zadalší je podle mě tanto kurz pro náš oddíl nevhodný z důvodu našeho vedení schůzek-měli jsme prostě problémy vést scůzku podle nich, protože na to nejsme zvyklý.Závěrem bych řekl, že toho ale nelituji, že jsem to zkusil, protože jsme poznal mnoho nových lidí, něco sem se přece jenom naučil a hlavně je to další akce, která není jenom v našem oddílu.
  • Joža (nedokončil)
    moje zážitky z kurzu... Takže! Tento kurs hodnotím opravdu velice pozitivně. Všechny prednášky i víkendové akce byly až na pár malých nedostatků velice dobře zorganizované a promyšlené. Z rozrazilu jsem si neodnesl jen plno nových znalostí, ale našel jsem si tu pár nových kamarádůa poznal plno fajn lidí. Taky se mi líbilo, že jsme si mohli zkusit spoustuvěcí v praxi. Přednášky byly dost v pohodě hlavně kvůli tomu, že nám dali skoro všechny materiály vytisknutý. Z víkendových akcí se mi líbil hlavně prostřdek, protože se hráli víc hry a večer bylo hodně volného času. Zkoušky byly teda pro mě hodně psycho, protože mě kvůli nim utekla jedna jiná super akce a celou dobu jsem tam měl kvůli tomu uplně naprd náladu a k tomu sem tam pak ještě dostal v obou uších znět středního ucha a to sem si už myslel že se asi zcvoknu, protože při něčem takovym se těžko namáhaj mozkový závity. Neberte to ovšem jako nějakou výmluvu proč sem to neudělal.. měl jsem se asi prostě víc učit.
  • Petr Kotásek (absolvoval 1.4.2007)
    Byla to určitě zajímavá zkušenost. Rozhodně nemůžu říct že by to bylo k ničemu. Naučili jsme se různé potřebné a zajímavé věci, jako je zdravověda, organizace skautu, historie a také metodika, o které si však myslím že je pro náš oddíl částečně nepotřebná. Na druhou stranu tu však byla spousta her, které si člověk jen tak někde nezahraje. Kurz je ale docela časově náročný. A zkoušky? pokud člověk dává pozor a trochu se snaží, neviděl bych v tom velký problém. Na druhou stranu není problém zkoušky neudělat.
  • Jeňour (absolvoval 5.4.2009)
    Podle mě to bylo super. Zkoušky byly zajímavý i když sem si je zas tolk neužil, protože jsem většinu ostatních lidí pořádně neznal. Víkendovka byla sice hodně nabitá, ale zajímavá. Přostředek byl byl asi njelepší, kromě přednášek bylo mnoho her motivovaných na celé Rádcákové téma - rodinu Addamsnovu. Nikdy bych si nemyslel, že si tak užiju tlačení a jízdu na kolečku náročným terénem (viz fotky). Celé to dobře zakončily zkoušky. Od testů a praktického zkoušení se nás všemožně snažili odreagovat různými hrami a celkově jsem si to užil. Možná Rozrazil není úplně vhodný pro náš oddíl, je to ale kromě toho co se naučíte příjemná zkušenost.
  • Radim Kašpárek (absolvoval 5.4.2009)
    Co tak napsat… Rozrazil je sice náročnej, ale rozhodně stojí za to! Opravdu jsem si to užil, přednášky byly zábavný, hry precizně připravený… Zkoušky byly sice těžký, ale všechno se dalo nějak obhájit, takže stačilo přemýšlet na místě a člověk se nemusel šprtat předem. Lidi taky výborní, jen se skoro všichni znali, tak chvilku trvalo než jsme se zařadili do kolektivu. Rozhodně jsem rád, že jsem tam byl, protože mi to něco dalo.
  • J-P (absolvoval 29.3.2015)
    O RK rozrazil jsem se dozvěděl od mých vedoucích, kteří mi tento kurs srdečně doporučovali. Celý kurs se skládal ze zahajovcí schůzky, čtyř přednášek a tří víkendovek. Učil jsem se tu organizaci, historii, ideu, psychologii, bezpečnost, metodiku, právo a zdravovědu. Všechny potřebné materiály jsem postupně dostal na přednáškách a první víkendovce. Jinak ty materiály byly později na netu. Měli jsme téma Star Wars a s ostatními rádci a rádkyněmi jsem si vytvořil kamarádské pouto (včetně na FB). Přednášející jsou milí vedoucí a velice rádi vám pomohou. Tento RK jsem si užil a doporučuji udělat ještě dřív, než jste rádci. Rozrazil nedoporučuji lidem, kteří chtějí co nejméně učení, protože Rozrazil toho požaduje o trochu více než ostatní RK (ale jelikož jsem to zvládl i já, tak to dáte i vy).
  • Václav Kolář (absolvoval 29.3.2015)
    RK Rozrazil je dle mého názoru jeden z nejlepších kurzů. Absolvoval jsem ho úspěšně a jsem na to hrdý. Bylo to sice komplikované. V roce 2014, kdy jsem měl dělat zkoušky, jsem byl nemocný a tak jsem dostal druhou šanci. Popravdě jsem asi rok nic co by se RK týkalo nedělal. Musel jsem se všechno nadrtit týden před zkouškami. A povedlo se. Myslel jsem si, že když jsou proslulí těžkostí zkoušek, tak že to tak bude. Byly hned po příjezdu, ale byly zvládnutelné. A co jste nezvládli, tak jste měli možnost opravit si. Praktická část zdravovědy sice nebyla pro slabé žaludky, ale co se požadovaných znalostí tyká, tak to bylo fakt v pohodě. Program i jídlo bylo naprosto dokonalé a na některé hry do konce života nezapomenu. Kurzu bych dal 9/10. Doporučuji ho všem, kteří se chtějí naučit a dokázat, že mají na to udělat Rozrazil. Toť vše.
  • Wabi (absolvoval 2.4.2017)
    Rádcovský kurz se mi moc líbil. Byl jsem na Rozrazilu. Největší nedostatek bylo jídlo, které moc dobré nebylo. Jinak jsem si to užil a našel si nové kamarády. Zkoušky mi moc těžké nepřišly, a to jsem se moc naučil. Pro všechny ostatní, kteří by chtěli udělat Rádcovský kurz, bych doporučil Rozrazil. Mě můžete věřit, já jsem je udělal. Wabi
  • Tadeáš Kamínek (absolvoval 2.4.2017)
    Naprosto boží !!! , tento rok nás jelo ze střediska 9 a na Rozrazilu jsme potkaly dalších nových, skvělých 22 přátel. Věčina lidí říká, že Rozrazil je těžký a je moc o učení a že je dlouhej i když to tak není. To že nejsou zkoušky hned po přednáškách, ale až za tři měsíce je daleko lepší jelikož mezitím jsou dva víkendy plné srandy a všechny hry jsou naprosto dokonalé a načerpáte při nich spoustu inspirace. Teď k samotnému učení, na Rozrazilu do vás nacpou spoustu dobrých informací a rozhodně si zde zlepšíte zdravotní schopnosti. Zkoušky jsou od pátku do neděle a jakmile přijedete si napíšete všechny testy, takže máte stres hned za sebou, jelikož pak už jen obhajujete co jste do testu napsali a případně něco doplníte, každopádně je dáte i když se budete učit jen po cestě na RK pokud nejste uplně blbej. Tým rozrazilu je naprosto super a chápe vás. Jediné co bylo letos špatné bylo jídlo to se uplně nepovedlo, ale celkově si myslím , že jsem si vybral ten nejlepší kurz.
  • Teodor Mišun (absolvoval 2.4.2017)
    O kurzu jsem byl uvědomen trochu později a tak mé přijetí proběhlo jen tak tak a s notnou dávkou štěstí. Kurz měl velice pestrý a propracovaný program a dobře udělané přednášky o jednotlivých předmětech. Bohužel trochu pokulhávala organizace neboť jsme měli málo informací především k vícedenním akcím. Jinak se mi kurz velice líbil, potkal jsem nové kamarády, poznal nová místa, naučil se spoustu věcí a hlavně jsem se stal lepším rádcem a člověkem. Trochu mě ovšem zklamalo jídlo a vyhlášení, které jsem čekal více slavnostní. Ale atmosféra na kurzu byla suprová. Jsem rád, že jsem měl možnost zúčastnit takovéto skautské akce. Teodor André Mišun, 13 let
  • Ansorrin (absolvoval 2.4.2017)
    Pro tento RK jsem se rozhodl proto, protože už má jakousi tradici u nás v oddíle a šli tam i ostatní kamarádi. Podle mě byl tento RK velice prospěšný nejen do skautského života, ale i do reálného. Nasbíral jsem spoustu nových znalostí a hlavně přátel a s některými jsem si své přátelství ještě prohloubil. Jídlo sice bylo slabší, ale přežili jsme všichni. Program byl docela nabytý, ale v pohodě se všechno stíhalo. Rozhodně to stojí za to a všem to doporučuji. Někdo by si mohl myslet že to nemá cenu zase se něco učit, ale bylo to fajn a bylo to zajímavý. Jen zkoušky by mohli být trochu lehčí, ale pokud se na ně člověk učí, tak má velkou šanci to zvládnout. Někdo říká, že jsou moc jednoduchý, ale pro mě to bylo akorát. Jsem rád že jsem je udělal.

zobrazit všechny kurzy

News

Calendar of Events

<< may 2024 >>

motuwethfrsasu
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0