Třináctý vícedeňák - Fryšava

27.10.2009 - 31.10.2009


1.den | 2.den | 3.den | 4.den | 5.den |

1.den

Sraz byl na obvyklém místě na konečné. Tramvají, vlakem a autobusem jsme dojeli zdárně do Fryšavy. Následovalo ubytování a po příjezdu Ruprda seznamovací hry. Poté jsme odešli kousek za vesnici. Všchni si zavázali oči aby se po pár miutách mohli ocitnout ve Středozemi a zhédli scénku z Pána prsénů. Následovalo družinové hledání prstene a odchod na faru a spánek.

Petr

Bodování etapy družin:

Svišti (6b), Vlci (6b), Jeleni (4b), Kamzíci (4b), Jestřábi (2b), Mamuti (2b),

2.den

Ráno nás probudili hudbou. Je to rozhodně příjemnější, než klasický „búdičék,vstávejte“. Následovala rozcvička. Na rozdíl od minulého vícedeňáku nebyla formou hry, ale klasicky. To mi připadá jako krok zpátky. Ke snídani byly buchty. Některé byly opravdu chutné, ale, světe div se, ještě dokonce zbyly. Po snídani byla velice zdařilá hra. Byli jsme rozděleni na skupiny a v těchto skupinách jsme obcházeli stanoviště. Na každém stanovišti byla otázka a dvě odpovědi, z nichž každá člověka poslala na jiné místo. Když jsme se vrátili, měli jsme chvíli volno a poté se šli hrát hry na zahradu. Těch jsem se bohužel nezúčastnil, protože jsem pomáhal v kuchyni. K obědu byl guláš z ! pravého ! masa. To je aspoň změna, po té věčné sóje… Po obědě byla beseda o změnách v oddíle, potom byla etapa. Přijel Gandalf a naším úkolem bylo uvařit mu co nejlepší čaj. Nečekal bych to, ale náš kopřivový čaj nebyl zas tak špatný. Pak vzali rádce, odvedli nás do lesa a přivázali ke stromu. Úkolem družiny bylo rádce najít, osvobodit ho a utéct do bezpečné zóny. Povedlo se to jen Kamzíkům a Jelenům. Pak se šlo spát

Radim

3.den

Poté, co jsme se vzbudili, šli jsme se převléct a na rozcvičku. Když jsme se posilnili, začali jsme lepit draka. Vlčata si dělala každý svého draka. My skauti jsme dělali po skupinkách velkého, kterého jsme potom vyzkoušeli na kopci nad Fryšavou. Pak jsme šli obědvat. Po obědě jsme šli hrát hru po Fryšavě, při které jsme plnili úkoly a odpovídali na otázky. Když jsme se nasvačili, šli jsme hrát fotbal. Vlčata hrála přehazku. Potom jsme besedovali o programu na Mikulášskou besídku. Večer jsme hráli upíry.Potom nám Petr oznámil, že si zahrajeme novou hru Na zpěváka. Byla to hra se šátky, hráli jsme všichni proti všem. Každý měl tři vstupenky na tři různé koncerty. Když jsi přišel o šátek, musel jsi odevzdat jednu vstupenku. Koncerty byly po dvaceti minutách. Na koncertě jsme museli získat autogram, ale zpěváka hlídala ochranka, které velel Jindra. Zvítězil ten, kdo měl nejvíce bodů a autogramů.

Ondra Havlíček

4.den

Jako každý den jsme po probuzení provedli úklid spacáků. Potom následovala ranní hygiena. Vedoucí nám po snídani řekli, že půjdeme na celodenní výlet na Bilbovu oslavu narozenin. Chodili jsme po skupinkách: 1. Mamuto-Vlci, 2. Kamzíko-Jeleni a 3. Svišťo-Jestřábi. Na prvním stanovišti jsme museli po lžičkách nakrmit jednoho z nás, na druhém stanovišti jsme roznášeli „škopíky“, na třetím stanovišti nás čekal ohňostroj. Z krabičky sirek jsme museli udělat řadu a na konci byla prskavka. Na čtvrtém stanovišti jsme si vyrobili talisman ve tvaru draka. Na pátém stanovišti jsme vymýšleli pohádku a na šestém jsme ji zatancovali. Na posledním stanovišti měl Bilbo dlouhý děkovný proslov ke všem, kteří byli na jeho oslavě. Vrcholem našeho výstupu byl kopec Devět skal ve výšce 836 m.n.m. Pak si každá skupinka připravila zasloužený oběd pod širou oblohou – polévku, lanchmeat a brambory. Večer jsme hráli Milionáře.

Vašek Kolář

5.den

Jako vždycky jsme vstali a šli na rozcvičku. Po snídani hrála vlčata venku plácanou a skauti šli na fotbal. Před obědem si někteří balili věci. Potom následoval oběd – výborné špagety se sýrem a omáčkou. Po odpoledním klidu se uklízela fara. Na zpáteční cestu obdržel každý svačinu (sušenky, fruko). A vydali jsme se na autobusovou zastávku a autobusem jsme jeli na nádraží Nové Město na Moravě. Vlak jsme stihli a šťastně jsme dojeli do Brna. Hodnocení: vícedeňák se povedl, nikdo neonemocněl, jídlo skoro všem chutnalo a proběhlo zahájení etapovky.

Michal Házy

Novinky

Kalendář akcí

<< duben 2024 >>

poútstčtsone
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0