RK Rozrazil - prostředek

8.2.2008 - 9.2.2008


Dojmy Ondry | Reportáž |

Dojmy Ondry

Všichni účastníci kurzu se sešli v Líšni na zastávce Jírova. Poté jsme se odebrali do blízkého salesiánského střediska, kde jsme si odložili věci a naslouchali dalším instrukcím. Celý páteční večer jsme běhali v malých skupinkách po místním sídlišti. Naštěstí jsem se setkal ve skupince s někým, kdo v této části města bydlí. Obcházeli jsme různá místa, která nás posílala na jiná.Takto jsme se potmě seznámili s okolím. V noci nás nechali v klidu vyspat a ráno po rozcvičce pokračoval další program. Na různých místech střediska nám team RK Rozrazil předával další důležité věci. Zkoušeli jsme umělé dýchání, kontrolovali cizí kroniky, prohlíželi si rádcovské deníky, hledali chyby ve vedení schůzky, zkoušeli něco vytvořil v rukodělkách… Ve volných chvílích jsme nejčastěji hráli stolní fotbálek různě mezi sebou. Prostředek skončil po poslední hře: Mezi paneláky byly umístěny krabice s obálkami a časem kdy se můžou otevřít. Mezi sebou jsme se mohli různě vybíjet a naším úkolem bylo z obálek vyndat ve správný čas kousek papíru a kousků slepit obrázek.
Ondra

Reportáž

,,Obžalovaní, povstaňte! Byli jste obvinění z těchto závažných zločinů, které byli spáchány vůči Lordu Farquadovi.“ ,,Nyní si předvoláme svědka,“ řekl předseda nejvyššího soudu ve Farquadu třem prasátkům.
Do soudní síně vstoupil malinký chlapeček a jedno prasátko řeklo: ,,Jeníčku? Ty malej červe!“
Jeníček se usadil a povídal : ,,Vše to začalo tím, že jsem takhle jednou šel pro Mařenku koupit do Alberta kofolu a anglický rohlíky v Líšni. Když najednou spatřím velkou grupu zvířátek, a jak spatřila ona mě, tak se z davu vyřítili obžalovaní, a zmlátili mě, a sebrali mně právě ty potraviny, co jsem si právě koupil a také mě nazvali hnusným slizkým červem.‘‘ Předseda se podíval na prasátka, a řekl: ,,Je pravda, co náš svědek říkal ?“ ,,Ano, je to pravda,“ doznala prasátka. ,,Jenže měla jsme k tomu dobrý důvod!“ ,,Povídejte času máme dost,“ řekl soudce.
,,No, tak začneme od začátku. Znáte toho obra Shreka?“ ,,Ano, znám, má u mě nejméně 50 záznamů, z čehož většina obvinění byla toho charakteru, že prý je zelený,“ odpověděl jim soudce. ,,No, tak právě u něj v bažině se chystala velká kalba, na kterou jsme neměli občerstvení, a tak jsme ho museli co nejrychleji obstarat.“ ,,Kalba? Myslím že těch obvinění je teď už 51, ilegální technopárty je vážný zločin. Každopádně nám povězte, jak ta technopárty probíhala.“ ,,Nejprve jsme se vydali na krátkou pouť k tomu místu, kde ta párty probíhala. Bylo to neuvěřitelné místo, dokonce tam měli splachovací záchody! Byl to konkrétněji Salesiánský domov dětí a mládeže. Poté, co jsme dorazili na místo, už tu byl Shrek, který nám řekl, že máme vážný problém! Lord Farquad, ten polomalej červ, na nás ušil boudu! Mysleli jsme, že hned jak přijdeme, tak proběhne nějaká ta žranice, ale Shrek povídal o tom, že jsme byli vypátráni Farquadovými špehy a jediná možnost jak nezrušit proud zábavy byl ten, že prý zachráníme nějakou mařku z Dračího Doupěte. To se nám asi do dvou hodin povedlo, jenže na konci byl problém. Ta mařka se Shrekovi líbila tak moc, že se Shrek rozhodl (proti její vůli) si z ní udělat svého domácího mazlíčka. Ale co, úkol jsme splnili, tak jsme šli konečně pařit! Pilo se, jedlo se, hrálo se, zevlovalo se a asi po hodině až dvou se šlo chrnět.“
,,Ráno druhej den se ta ostatní zvířata začala vzdělávat. Vůbec jsme je nechápali, vždyť přece v sobotu se do školy nechodí ne? No ale musíme říct, že občas jsme je pozorovali, a bylo to docela zajímavý. Učila se, jak zachraňovat mrtvý lidi, měla taky nějaký přemýšlecí program, který jsme vůbec nepochopili, a pak se učila mnohé další věci, prej na nějakej Rádcovskej kurz. No jenže pak přišlo něco, co byste si měli zaznamenat jako další trestný čin.Ta prasata se osahávala!“ ,,Kdepak, oni si je masírovali, a pokud dobře vím, tak prasata jste vy,“ opravil je soudce. ,,Tak to se omlouváme. No jenže to nebylo všechno, oni pak ještě krom toho si hráli na divadlo. A pak si ještě kreslili jen tak, to jsem naprosto nepochopil.“ ,,Ne, chlapci, oni se jen inspirovali, jak všeobecně zábavně kreslit.“ ,,Hmm, no, jenže pak tam vtrhl Shrek a povídal jim o tom, že ho ta mařka nechce, a přímo před našimi zraky mu puklo srdce.“ ,,Ta mařka se jmenovala Fiona,“ doplnil je soudce. Prasátka ignorovala a pokračovala: ,,No tak nás Oslík požádal o to, abychom posbírali ty kousky toho srdce a slepili Herkulesem dohromady. Podařilo se nám to, ale málem jsme u toho zemřeli, protože ta ostatní zvířata se o to pokoušela taky a jako být zasáhnutý papírovou koulí, to je prostě smrt. Fiona, která když ho uviděla v takovém stavu, tak jí ho bylo líto, a proto se do něj zamilovala a prej teď maj pět dětí a šťastně žijí dodnes.“ ,,Ne mají jen tři děti!“ odsekl soudce. Prasátka byla zmatená: „Pane soudce, jakože o tom tolik víte?“ Soudce se začervenal a náhle vykřiknul: ,,Odsuzuji vás všechny! A také zvu všechny v soudní síni na velkou zabijačku!“
Čiči

News

Calendar of Events

<< june 2024 >>

motuwethfrsasu
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0