Fotbalový turnaj o pohár sokolů

13.10.2007


Program | Reportáž | Výsledky Panterů |

Program

Pohár Sokolů 2007
V sobotu 13. října 2007 se uskutečnil 8. ročník tradičního fotbalového turnaje O pohár Sokolů, který pořádala Česká tábornická unie Tábornický klub Sokoli ve spolupráci s Biskupským gymnáziem Brno. Tradičním heslem, které provázelo celé klání, bylo "rozdávej radost a góly".

Akce se zúčastnilo dvacet čtyři týmů z Brna a okolí, přičemž největší zastoupení mělo Biskupské gymnázium Brno s jedenácti družstvy. Na dvou hřištích tohoto gymnázia se vystřídalo 176 účastníků, které sledovaly spousty dalších diváků.

Základní pravidlo, že součet věků hráčů na hřišti nesmí přesáhnout 100 let, umožnilo, že se utkaly různé věkové kategorie, a v pěti týmech dokonce hrála i děvčata. Dopoledne se začalo v altánku podávat vynikající občerstvení, všichni účastníci si mohli vychutnat limonádu a výborné párky.

Fotbalový turnaj zahájil ředitel Biskupského gymnázia Mgr. Karel Mikula. Tím bylo odstartováno velké zápolení, které vyvrcholilo odpoledne finálem. Teprve potom mohli po zásluze vítězové naplnit putovní pohár T.K. Sokoli nealko šampaňským a odnést vybojované medaile, dort a spoustu dalších cen. Díky množství sponzorů bylo uděleno mnoho zlatých trofejí a plno cen jak týmům, tak jednotlivcům.

Fotky a krátký videosestřih bude k dispozici na internetových stránkách:

Těšíme se na devátý ročník turnaje, který proběhne 4. října 2008.

S pozdravem "Rozdávej radost a góly"
ředitel turnaje Sivák - Mgr. Pavel Vaněk
vedoucí TK Sokoli a učitel Biskupského gymnázia

Reportáž

Fotbalový turnaj o pohár Sokolů
V sobotu 14. 10. 2007 ovládly prostory Biskupského gymnasia davy mladých kluků a holek. Nejednalo se o brutální reformu školství, jíž by se prodloužil „pracovní víkend“ českých školáků, ale o kvalitní fotbalovou soutěž. Už jen přídávné jméno fotbalová by přitáhlo davy mladých, avšak i slovo kvalitní je důležité. Jak jinak chcete vysvětlit obrovský zájem, kvůli němuž se mnoho týmů nemohlo zúčastnit?
Profesionální organizace jistě potěšila mnoho z hráčů. Lehce se dalo poznat, že tento ročník turnaje není první, ani druhý, ani třetí, nýbrž již osmý, jelikož pořadatelé měli vše připraveno, zkušenosti byly znát, a pokud se vyskytla někde nějaká chyba, jakože se občas nějaká opravdu objevila, přesně vědeli, jak se s ní vypořádat.
Hráči postávali během zápasů základní skupiny okolo hřišť a takticky počítali, jakých výsledků musí s kým dosáhnout, aby mohli urvat postupové místo v tabulce. Ovšem sledování zápasů nebylo jen o strategii. Na hřišti hrálo mnoho talentovaných fotbalistů, kteří se nemohou závodně věnovat fotbalu a zde dostali příležitost předvést své schopnosti. A že se snažili. Sám jsem si jako divák občas připadal jako na kouzelnické přehlídce. Triky a fintičky s míčem, radost pohledět.
Věřím, že mi dají za pravdu i fanoušci, kterých se dostavilo solidní množství, ačkoli to nebývá většinou při amatérských turnajích zvykem. Však taky jediné, co mohlo odlišovat tento turnaj od profesionálních soutěží, byla absence profesionálů, čímž ovšem hra neutrpěla, avšak dovolil bych si říci, že jí to spíše pomohlo. Týmy hrály opravdu jako týmy, jeden za všechny a všichni za jednoho.
Atmosféru přátelství ale i zdravé rivality, jakou jsem zažil zde, si nedokážu spojit s jinými soutěžemi. Zajištěné chutné občerstvení, hodnotné ceny, nefalšovaní sponzoři a vyrovnané šance všech týmů na vítězství, zůstanou ještě dlouho v mých vzpomínkách. Musím také pochválit herní systém, díky němuž postupovaly ze základní tříčlenné skupiny dva nejlepší týmy, což umožňovalo velkému počtu hráčů si pořádně zahrát.
Chtěl bych vzkázat pořadatelům, že vytvořili velké dílo, v němž se vyplatí pokračovat a které má ohromnou hodnotu. Děkuji za možnost pro neprofesionální hráče poměřit síly s ostatními. Jediné, k čemu bych snad mohl přirovnat tuto soutěž jsou Orelská sportovní klání, avšak ty mají silné organizační a finanční zázemí, což však ještě více umocňuje hodnotu toho, co pořadatelé dokázali.
Přestože můj tým vypadl již v základní skupině a já si zahrál všeho všudy jen půl hodiny čistého času, nelituji obětovaného sobotního dopoledne a doufám, že mě příští rok zase někdo vezme do svého družstva.

Vojta Drápal

Výsledky Panterů

24 účastníků v osmi skupinách po třech. Z každé postupovali první dva do osmifinále.

Výsledky základní skupiny:
Olaští romové - 90-60-90 0:1,
Panteři - Olaští romové 2:1 (góly Pájka, T. Hudec),
Panteři - 90-60-90 1:3 (gól Radim)

Osmifinále
Panteři - Zdechliny 0:2

Konečné pořadí: 13. místo

Výsledné pořadí týmů
1. JELIMANI BRNO (kap. JAN NEČAS EKO gymnázium Labská)
2. 90-60-90 (kap. JIŘÍ FRANZ Bigy sexta A a kvinta B)
3. FC BRNO 1913 (kap. RICHARD GREGOR ZŠ Horácké náměstí)
4. LUCKER STRIKERS (kap. ALEŠ KUTTELWASHER Gymnázium Vídeňská)
5. STINGERS, F. C. (kap. LIBOR FOGADA)

6. SLEPIČKA (kap. JAN ŠIDLO Bigy)
7. ZDECHLINY (kap. DANIEL ONDRŮJ Bigy tercie A a kvarta A)
8. AC DELTA FORCE (kap. VÁCLAV GABRIEL Bigy tercie A)
9. VLCI (kap. DAVID CZARKOWSKI Česká tábornická unie)
10. FC LITRPŮL (kap. MARTIN HLADÍK Bigy 3.B)

11. FC KAREL BRNO (kap. MICHAL APETAUER absolventi Gymn. M. Lercha)
12. VITANA PŘIDEJ VEJCE (kap. VOJTĚCH CUPÁK Bigy)
13. PANTEŘI (kap. RADIM KAŠPÁREK Skauti)
14. FC NEKOPNEMSI (kap. ONDŘEJ SMUTNÝ SV Brno)
15. CELÝ BRNO (kap. MARTIN HORÁK)

16. SEKUNDA FLYERS (kap. FILIP VLČEK Bigy sek. A a ZŠ Lerchova 6.tř.)
17. FC NO NAME (kap. JIŘÍ BLAHA Bigy sekunda A)
18. OLAŠTÍ ROMOVÉ (kap. JOSEF NOVÁK Bigy okt. A, kvi. A a Gymn. Lerchova)
19. FC MIZEROVÉ (kap. ANTONÍN OPLETAL okolí Úvoz a Lidická)
20. DRU.TĚ.VA (kap. DANIEL SVOBODA)

21./22. BOBŘI (kap. ONDŘEJ KAŠPÁREK Bigy 4.B)
21./22. BONITO FC (kap. MILAN DOBEŠ Bigy tercie B)
23. 1.FC VÍDEŇKA (kap. ROMAN PARIS Gymnázium Vídeňská)
24. FC GORILA (kap. JAN STEHLÍK Bigy prima B)

Novinky

Kalendář akcí

<< květen 2024 >>

poútstčtsone
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0