Tábor 2008 - 2.světová válka

2.8.2008 - 16.8.2008


1. den | 02. den - 3.8. | 03. den - 4.8. | 03.- 04. den - Čundr Kamzíci | 03.- 04. den - Čundr Mamuti | 03.- 04. den - Čundr Svišti | 04. den - 5.8. | 05. den - 6.8. | 06. den - 7.8. | 07. den - 8.8. | 08. den - 9.8. | 09. den - 10.8. | 10. den - 11.8. | 11. den - 12.8. | 12. den - 13.8. | 13. den - 14.8. | 14. den - 15.8. | 15. den - 16.8. |

1. den - Mnichovská dohoda

V sobotu ráno se skauti probudili, jelikož je čekal zbytek cesty do tábora. Vyrazili jsme v 8 h. Ráno nebylo moc příjemný, jelikož začalo silně pršet. Vlčata měla sraz v 9:15 u kostela. Kdy vyrazili,to nevím,jelikož jsem byl na cyklovýletě. Do tábora jsme přijeli na kolech kolem poledne. Zanedlouho přijela vlčata. pomohli jsme vzít věci vlčatům a vynášeli jsme jídlo do kuchyně a do sklípka. Jakmile jsme vybylili všechny věci a ubydleli jsme se v tee-pee, šli jsme na dřevo a vyrábět si stolečky. Na večeři jsme měli chleba se sádlem. Po večeři k nám do tábora přišli Adolf Hitler, Edouard Daladier, Naville Chamberlain a Benito Mussolini, aby podepsali Mnichovskou dohodu.Z toho jsme poznali, že naší táborovou hrou bude 2. světová válka. Potom byl zpěv, vyčistili jsme si zuby a šli spát.
Vojta Klement

02. den - 3.8. - Utěk do exilu

Ráno jsme se probudili a museli běžet na ranní píseň, ale protože byla neděle, tak jsme na rozcvičku jít namuseli. Po nástupu a po snídani jsme měli etapu, uprk do exilu. Měli jsme se přes“němce“ dostat na cestu z Rudolce do Matějovce. Etapu vyhráli Mamuti a Kamzíci a Svišti utřeli. Poté jsme se vyhrabali na kola a jeli do Matějovce na mši. Po mši jsme jeli zpět do tábora. Já jsem to vyškrábal na 59,98 kilometrů za hodinu. Před obědem jsme dostali za úkol vymyslet oddílový pokřik. Po docela dobrém obědě jsme zevlili. Po odpoledním klidu jsme hráli fotbal, a to dost dlouho. Poté byli nobelovy chvilky, to znamená, že jsme sháněli dřevo na večerní megaoxidaci kyslíku(oheň – táborák ). Měli to na starost kamzíci. Při večerním táboráku proběhla směnárna, při které jsme dostali peníze za body v celoročním bodování jednotlivců. Pak jsme si zazpívali a poté se odebrali ke spánku. A spalo se moc dobře.
Bacil

03. den - 4.8. - Atentát na Heydricha

Den začal nepříliš úspěšnou etapou antropoid (atentát na Hayndricha). Užili jsme si pár pěknejch headshotů ve hře dekomlat. Skautíci se rozhodli, že už nás dál nebudou otravovat a odešli na čundry. Mezitím jsme si zahráli fotbal, kterej už si nepamatuju a večer jsme se kolektivně regenerovali ve vysokých teplotách.
Vojta P.

03.- 04. den - Čundr Kamzíci

Vzbudili jsme se do nového dne tradičnw o půl osm řevem budíček a příprava na ranní píseň, po písni byl nástup a poněm snídaně, na které nám bylo oznámeno, že dnes vyrážíme na čundr, tak jsme se celí překvapené proč tak brzo, šli zabalt a vyrazili jsme. Naše prvn kroky směřoval k Rohlíku, kde jsme si dali menší pauzu, odtud jsme šli do Radíkova a odtud pořád po červené až k cíli, k Vysokému kameni.
Po cestě jsme stavěli celkem často jedno z větších zastávek byla na Zvůli a u velkého kopce, kde jsme si dali nějaké jídlo. Na Vysoký kámen jsme došli opravdu rychle a brzo, protože jsme šli rychlým tempem a nebylo to moc daleko. Na šutru jsme opravdu vydatně zevlili a dělali blbosti. Ty nás trochu znavili a tak jsme šli spát. V noci nás přepadli vedoucí a pěkně nás zkropili.
Ráno jsme se opět vydali na cestu směr Kaproun, opět po červené až na Landštejn, tam jsme posvačili a šli do Starého Města pod Landštejnem, kde jsme se stavili v jednotě a něco si koupili. Odtud jsme si skočili do Pfafenschlagu a odtud rovnou do tábora, kde jsme se najedli, něco si zahráli a šli spát.
Josip

03.- 04. den - Čundr Mamuti

Při pondělní snídani nám Ruprd oznámil, že se do půl hodiny máme sbalit a odejít na čundr. Obdrželi jsme jídlo, kotlík a vařič a vyrazili jsme na cestu. Naším cílem bylo dojít na Montserrat a přes Slavonie zpět. Přespat jsme chtěli v přístřešku na Montserratu, takže jsme si stany nebrali. První přestávka byla u Panského rybníka, kde Tomáš H. potkal dvě houbařky v minisukni. Pokračovali jsme přes Stoječín ke Grasselově sluji. Tam jsme narazili na žlutou turistickou začku a na velké borůvky. Došli jsme do Vlastkovce a kousek od této vesnice jsme u rybníka udělali oběd. Osmažili jsme lunchmeat a zakousli chleba. Dále jsme dorazili do Dolního Bolíkova. Zde jsme zazelili na místní železniční stanici. Pak jsme prošli Cizkrajovem a přes pole k Montsseratu. Rozdělali jsme oheň a udělali večeři, měli jsme topinkymaštěné ramou a čaj z místních bylinek. Jakmile se začalo stmívat, šli jsme spát. Ráno nás neile překvapil noční přepad, všude byl toaleťáka na stromě Tomův batoh. Po chutné snídani jsm odešli do Slavonic. Něco jsme si koupili a pokračovali dál k Pfafenschlagu. Tam jsme si uvařili instantní polévku a zálesácký guláš. Posilněni obědem jsme prošli Stálkovem, Matějovcem a došli do tábor.
Ondra K.

03.- 04. den - Čundr Svišti

Čundr Svišti

V pondělí ráno nám u snídaně, jen tak mezi řečí, oznámili, že za půl hodiny odcházíme na čundr. S klidem, způsobeným mylným dojmem, že půlhodina je spousta času jsme dojedli. Bohužel balení zabral více času než jsme předpokládali a tak byl konec balení poněkud hektický. Nakonec se nám ale přece jen povedlo se sbalit a vyrazit. Šli jsme přes Matějovec, kde jsme si dali malou přestávku a následně vyrazili na Stálkov.Pohodovým tempem jsme dorazili až k modré značce vedoucí na Landštejn. U Landštejna jsme si dali oběd v zahrádce jedné malé hospůdky. Cedule „přísný zákaz konzumace vlastního jídla“ jsme si všimli až pak. Pokračovali jsme po silnici do Starého Města pod Landštejnem, kde jsme dokoupili potřebné věci (pití apod.). Cestou na Čihadlo, cíl naší cesty nás bohužel přepadl déšť. Naší cestu ještě zdrželi krávy a pár el. ohradníků. Utábořili jsme se na bočním vrcholu a až do večera hráli Bang!. Já a Bacil jsme přespali v bivaku a zbytek ve stanu. Ráno jsme odešli skoro hned po probuzení. Šli jsme po červené a zelené na Phaphenschlag, kde jsme posnídali.Odtud jsme šli kolem Grasselovy sluje až do Stoječína a odtud k táboru. Vrátili jsme se asi o půl čtvrté.
Radim

04. den - 5.8. - Enigma

V úterý jsme hráli zabil míč(kill ball). Po obědě šli jeleni na lanovku, byl tam Jindra a Petr. Šli jsme se také koupat k dolnímu hamru(rohlíku). Byli jsme tam asi hodinu a pak přišli skauti. Večerní program bylo blikání.(příprava na přepad)
Matěj

05. den - 6.8. - Bitva o Stalingrad

Ráno byla normálně ranní píseň a rozcvička a po nástupu i snídani byl program, na který se mnozí těšili mnoho dní dopředu. Mezigrupické klání prostřednictvím bikolorové koule -fotbalový turnaj. Hrálo se ve dvou skupinách: skauti a vlčata, každá družina s každou a dvě nejlepší postupovali do finále. Jako první jsme hráli mi svišti, ale boužel prohráli 2:0.Druzí hráli svišti proti Kamzíkům. Vyhráli 1:0.Utkali jsme se tedy s Mamuty ve finále po remíze v normální hrací době byli penalty.Mamutům chytal Pazour, který sice první 3 pustil, ale zbylé vychtal a jednu dal.Svišťům chytal Bacil, který chytil první a třetí penaltu, ale zbytek pustil. Takže byli druhé penalty, které jsme v naší čtvrté, Pazourově střele vyhráli. U vlčat vyhráli finále s vlkama Jeleni.Jako každý rok byla také udělena cena nejlepšího střelce,kterou vyhrál s čtyřmi góly Tomáš hudec a u vlčat s šesti Tim. Vítězné družiny dostali poháry a ceny. Po obědě byla etapa- Stalingrad. Protože jsme byli v Rusku a byla zima měli jsme si na sebe během 5 minut navléci co nejvíce vrstev oblečení. Potom jsme měli naběhnou po druřinách do bunkru, ze kterého jsme ostřelovali nepřátelské jednotky. Každá družina dostala 6 diabolek a jednu vzduchovku a měli jsme získa to nejvíce bodů sestřelením nekterým ze čtyř cílů – tank 2 body, voják 3 body, pojizné auto s kulometčíkem 3 body a sniper ve vzdáleném baráku 4 body. Etapu vyhráli mamuti s 14 body, druzí byli kamzíci s 13 body. U vlčat vyhráli Jeleni a druzí byli Vlci. Na večer byla naplánovaná sauna, ale nebylo dřevo a tak se odložila na další den. Místo toho bylo palermo a zpěv a také všechny družiny odevzdali tanky na posouzení vedoucím.
Jeník B.

06. den - 7.8. - Bitva u Kurska

Dnešní den se jako vždyvstávalo o půl osmé. K snídani byl chleba s marmeládou a čaj. Po snídani se šlo na bitku tanků na svahu za hřištěm. Trvalo to déle než mělo a teď k popisu hry : vedoucírozmístili 6 tanků, za každou družinu jeden a začala válka. Zamozdřejmně vyhráli Svišti. Na svačinu byla fitka. A hned po válce tanků byla chvíle volna a pk oběd. Po obědě se vyráželo ny cyklovýlet pod vedením Zevla.A jelo se přes Rudolec k rohlíku, kde jsme se koupali. Po očistě těla se vyrazilo zpět do tábora, kde jsme se museli zabavovat sami, a hned po zevlení se šlo na večeři po které se hrálo palermo, samozdřejmě bez otravných vlčat. Pak následovala sauna a ti kdo nešli do sauny tak hráli bang
Vojta B.

07. den - 8.8. - Vylodění v Normandii

Ráno byl jako obvykle budíček a šli jsme na ranní píseň a rozcvičku. Poté byla snídaně a skautské dovednosti. Po obědě jsme šli k rybníku a u něj byla etapa: vylodění v normandii. Pravidla hry: Museli jsme se vylodid z člunu na břeh ale Patr a Ruprd po nás stříleli z vodních pistolí, pokud nás trafili, jsme mrtví, ale může nás uzdravit medik dotykem. Když zemře medik, nikdo nemůže nikodo uzdravit. Naše zbraně Pet- láhev s vodou, zbraň 2 – hadrová koule a helma – nemůžou člověka zasáhnou do hlavy. Tuhle etapu jsme vyhráli my Jeleni.Po večeři následovala hra ve které jsme se rozdělili na 2 družstva. Každé družstvo dostalo raketovou základnu(stojan na kolo s blikačkou) a umístit ji na jakékoliv místo tak, aby byla vidět. V každém družstvu jsme se se rozdělili na obránce a útočníky. Radar se bránil tím, že cizího útočníka plácli rukou. Na začátku museli hlídačovi (Petrovi) ukrást 1 lísteček , který v jídelně vyměnili za hadrovou kouli a už mohli útočit. Pokud je hlídač chytí, ztrácejí život. Vyhraje to družstvo, které dřív sestřelí protivníkovu základnu. Z tohoto dne se mi nejvíce líbila hra po večeři.
Ondra Holub

08. den - 9.8.

V sobotu po snídani byly rukodělky, měli jsme tam dělatvýrobek ze dřeva, aby byl prospěšný v táboře. Mohlo se pracovat ve skupinách nebo i jednotlivci. Dělat se mohlo celé dopoledne až do oběda. Nejužitěčnější byl asi ešusovník(od té chvíle co ho tam dali na něm není místo).Po poledním kliduj jsme se dozvěděli, že bude sprcha a každý musí donést 5 krátkých polínek aby se mohlo zatopit pod sprchou a tekla teplá voda. Asi od tří do pěti byl turnaj ringobale pro vlčata. První byli Jeleni, druzí jestřábi a třetí vlci. Když skončila vlčata, tak začal turnaj pro skauty v ufobale. První byli Mamuti, druzí Svišti a třetí Kamzíci. Zatímco hráli skauti, tak se šla vlačata sprchovat a až dohráli skauti tak se šli taky sprchovat. Večeře byla dobrá, byli párky.A až skončilavečeře tak bylo na programu palermo, zpěv a hraní na kytaru, stolní hry atd. A vlčata ještě hrála něco s Pájkou.
David

09. den - 10.8. - Boje v Africe

V neděli byl jako každý jiný den budíček. Po něm byla rozcvička, nástup, snídaně. Dopoledne po snídani se začal hrát Kill Ball. Vylosoval se pavouk. Já jsem byl proti Komárovi. Hned v 1. kole jsem vypadl. Hrálo se až do oběda. Nejzajímavější a možná i nejdelší byl zápas Radim s Jóžou. Nakonec překvapivě vyhrál Komár. Po Kill Ballu se jelo do kostela v Matějovci na Mši sv., na kterou jsme přijeli pozdě. Na oběd jsme museli škrabat brambory, protože byl milovaný smažák. Pro příště bych měl prosbu o trochu více olíbeného sýra. Polední klid byl super! Dlouhý. Jupí!. Odpoledne byla etapa s názvem : Na černém kontinentu. Spočívala v tom, že jsme měli s velkou láhví do které byli udělány 3 díry. Měli jsme se snažit o to aby voda nevytekla pod rysku, proto jsme ji museli průběžně dolívat. Takto jsme došli na Nové tábořiště, kde jsme ještě musei sestřelit hadrovými koulemi něm. vojáka. Etapu jsme naštěstí zase vyhráli mi Mamuti. Před večeří jsme se vydali na dřevo na táborák. Večerní oheň doplňovaly scénky všech družin. Všichni jsme se bavili.
Tomáš L.

10. den - 11.8.

Ráno po ranní písni, rozcvičce, hygieně... jsme část dopoledne ztratili tím, že jsme sbírali tmavomodré bobule za účelem co nejrychleji naplnit ešus, čili, mít to co nejrychleji z krku. Následně naši skauti odnosili tyče na naše budoucí tábořiště. Ivan zatím sekal trávu a že jí bylo, abychom mohli projít na louku, kdy mohl Ivan dál sekat. Vlčata si zatím hrála, pracovala bavila se s Pájkou. Poté co Ivan dosekal trávu, skauti mohli konečně donosit tyče a postavit při velké představivosti provizorní kuchyň. Co bude k obědu? Takže tuhle otázku si asi nikdo nepoložil, protože bylo všem jasné že budou výtečné, duté, syté, obrovské borůvkama nabité borůvkové knedlíky. Po výtečných knedlých byl namáhavý, nebezpečný triatlon. Po všech těch mlatách(plavání, kolo, triatlon) vyhrál Komár. Z vlčat statečný Ondra H. Po tom všem byli skauti nuceni odjít na nové tábořiště a tam hrabat trávu a postavit nezničitelnou hráz. K večeři jsme si opekli špekáčky. Nad ohněm. V noci vyvezli tyto chudáky: Radim, Bacil, Petr B. Všichni se ve zdraví vrátili.
Pazour

11. den - 12.8. - Partyzáni, Koncentrační tábor

Tento den začal pro mě, Radima a Bacila výsadkem. Zhruba o půlnoci nás zbudil Pájka s Ruprdem a zavezli nás pryč. Všichni jsme se vrátili živí...
Budíček, ranní písen a rozcvička proběhli stejně jako každý jiný táborový den. Na snídani byly chleby s medem. Poté byly skautské dovednosti. A po dovednostech následoval společný výlet vlčat i skautů na kole. Jeli jsme přes rohlík a poté na kopec za Radíkovem. A tam jsme si v družinách uvařil oběd (polévka ze sáčku a rýže s lunchmeatem). Poté jsme(už jen skauti) jeli na Nový Svět, potom na Terezín a kousek od Terezína jsme jeli na čas 3 km. Vyhrál Pazour. po těchto závodech jsme se jeli ještě vykoupat do Rohlíku a potom do tábora. K večeři byl těstovnový salát. Po večeři dobývání tábora ve kterém vedoucí bez problému vyhrávali. A potom večerka. V noci asi ve 23:45 nás vzbudili na etapu. Měli jsme na nějaké místo donést bombu. Skauti do hráze v Peníkově a vlčaa do Rohlíku, vyhráli Svišti.
Petr B.

12. den - 13.8. - Osvobození Berlína

Dneska ráno bylo všechno posunuté o hodinu a ani jsme nemuseli hlídat. To všechno kvůli noční etapě. Po snídani, na kterou byl poryč, byl chvíli zevl a pak nás Ruprd svolal na etapu do jídelny. Každá družina dostla vybavení co si nakoupila a připravila se vyrazit na Berlín. Když byli všichni připraveni, řekli nám, že „Berlín“ je ve Stoječíně. Nás Kamzíky ale Řechty ještě zavola do kuchyně umýt pár hrnců, a tak jsme vyrazili až později. Na kraji Stoječína jsme si udělali základnu, do které jsme měli dávat ukořistěné kartičky. Ty byli na důležitých místech obce – před kostelem, u poštovní schránky a u rozcestníku. Kartičky ale hlídali 2 němečtí vojáci (Ruprd s Petrem Kotáskem), kteří měli vodní pistole a hadrové koule. My jsme měli medika, který mohl zabité znovu vrátit do hry. Nakonec vyhráli Svišti a u vlčat Jeleni. Na oběd jsme udělali rizoto, kterého se všichni najedli a ještě zbylo na večeři. Po obědě a poledním klidu měli skauti turnaj v dekomlatu a vlčata hry s Pajkou. Dekomlat vyhrál Ondra Kotásek, druhý byl Bacil a třetí byl Vašek Lamparter. Pak bylo volno a tak jsem udělal figurky do šachů. Na večeři byl čočkový salát a zbytek rizota. Večer se zpívalo.
Ps. Pajka na nástupu vyhlásil zakázaná slova: Pajka, ešus, polínko. Když někdo kterékoliv z nich řekl, musel udělat buď 10 dřepů nebo 5 kliků.
Jirka

13. den - 14.8. - Hitler a jeho tajný poklad

Probudili jsme se jako obvykle. Tedy o půl osmé. Každý však tušil, že dnešní den nebude jen tak ledajaký. Skauty i vlčata totiž čekala závěrečná etapa. Tak tedy: po klasických procedurách jako je ranní píseň, rozcvička, hygiena a nástup přišla snídaně, při které po tábořišti proběhl A. Hitler. Utíkal před sovětskou armádou která ho hnala od východu a před západními mocnostmi od západu. V tom spěchu si nevšiml, že mu vypadly indicie, které určovaly směr jeho další cesty. Po jeho stopách se tedy krátce po snídani vydaly i naše družiny. Po obdržení zásob jídla, munice, zbraní i výdobytků komunikačních technologií bylo možné vyrazit na první zastávku. Z indicií jako Severně od tábora, Konec, A4/B4, dopravní značka… nebylo těžké určit přesnou polohu první Hitlerovy zprávy. Tedy pata přeškrtnuté cedule s nápisem Horní Radíkov. Odtud pokračovaly naše jednotky směrem na Havlovu horu. A tady vznikly první komplikace. Především u Kamzíků a Vlků. Kamzíci dopadli o poznání lépe. Na určené místo dorazili, i když asi s 10 km ztrátou na Mamuty. Ti už mezitím prošli přes zprávy Terezíně, na Velkém kopci i u výpustě Hamerského rybníka. Vlci se na další kontroly nedostali. Jednoduchý matematický příklad schovaný v bahně vypuštěného Hamerského rybníka určoval směr další cesty skautů - na Vysoký kámen. Vlčata měli cestu dosti zkrácenou. Z Terezína šli rovnou na Vysoký kámen. Zde přesně pod 10. schodem našli všichni zprávu určující další Hitlerovy kroky. Pro vlčata to byl kostel v Matějovci, pro skauty rozcestník v Zaječí. A právě na těchto místech našli naši mladí vojáci poslední slova A. Hitlera. Jeho posledním útočištěm byl vrchol Stříbrného kopce. Zde musely naše jednotky svést boj s jedním z posledních německých vojáků, pak našli Hitlerovo tělo a mapu s pokladem. Ten byl zakopán 20 metrů jižně od posedu na Osadě Panterů. Poklad byl opravdu ohromný. Každá družina si odnesla velice slušnou odměnu. Jako první k němu dorazili Mamuti. Asi hodinu za nimi Svišti, dále Jestřábi s Jeleny. Jako poslední Kamzíci. To už se pomalu začalo stmívat a tak se většina odebrala do spacáků a těšila se na další táborový den.
Petr

14. den - 15.8.

Jako zahájení dne byla tradiční raní píseň s rozcvičkou. Dále následoval tradiční ranní program.První perličkou byla vlajkovka. Klasická hra na celé dopoledne se stala zábavou. Pak byla klidová atmosféra navnaděná přípravou švédských stolů.Ty vypukly asi v 5. Pak následoval klasický program: sliby, taborák, dražba. O nic z toho jsme nebyli ochuzeni. A spát se nám šlo velice dobře.
Ruprd

15. den - 16.8.

Tak to byl klasický konec tábora, bohužel v dešti.







Novinky

Kalendář akcí

<< duben 2024 >>

poútstčtsone
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0