Výlet do Trenkovy rokle

18.6.1994


Co o výpravě a blížícím táboře napsala Želva? |

Co o výpravě a blížícím táboře napsala Želva?

Začínáte se mi líbit, moji trosečníci. Nějak vás to táhne k vodě. To byla zábava, když jste na přehradě pouštěli ty vaše lodičky. Aspoň jsem si je mohla zblízka prohlédnout. A ukořistila jsem jednu dávku. Chvilku jsem si s ní hrála. Položila jsem ji na schodky a dívala se jak ji hledáte. Pak jsem ji rychle schovala. A zase znovu. To byla legrace! Ale ne abyste jsi mysleli, že jsem dělala ty vlny, co vám převraceli loďky. A co Kamzíci? Ti tam nebyli. Nepotopilo už jim mládě loď?
Pak jste zase rozdělovali vodu mezi členy posádky. Svišti měli sice vodu tak hustou, že bych se z ní asi zalkla, ale líbilo se mi, jak statečně nesli, když se něčím nedopatřením trochu vody rozlilo.
A co teprve na vaší výpravě do Trenkovy rokle. To jsem vás měla skoro pořád na dosah. Napřed se mi zdálo, že jsou na výpravě jen Ivan s Pavlem, ale pak se vás najednou objevilo víc.
A chystám se na tábor.Dostala se mi do ploutví taková malá knížečka, kde je napsáno všechno, co si mám vzít. Pravda, je toho na mě trochu moc. Některé věci mi připadají zbytečné, třeba plavky, pláštěnka, igelit, láhev na vodu, krém na krunýř. Ne, že bych to po dně mořském nepohledala. Tam je věcí! Tenisky, kalhoty, spacák, dalekohled, fotoaparát – to najdete lehko. Hůř se hledají junácké průkazy a mapy Českomoravské vrchoviny – Pelhřimovslo. Léky pro vedoucí snad taky nějak seženu. Ale nejvíce starostí mi dělá sekera pro dva. Prohledala jsem spoustu vraků lodí. Seker je tam hodně ale všechny jenom pro jednoho. Nedovedu si představit, jak by taková sekera pro dva měla vypadat. Zkusila jsem to nakreslit. Mám hledat některou z nich nebo nějakou jinou? Jsem zvědavá co budete mít vy.
Mějte se hezky a dávejte pozor na prsty, nějak se vám lámou!

Želva

Novinky

Kalendář akcí

<< květen 2024 >>

poútstčtsone
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0