Šestý Vícedeňák - Matějovec (skauti)

27.10.2006 - 29.10.2006


1.den | 2.den | 3.den |

1.den - pátek 27.10

Většina se nás sešla až o půl desáté u klubovny, ale byli i někteří, kteří museli autobusem a ti měli sraz asi v osm. Když jsme tedy přišli ke klubovně, chvilku jsme čekali na řechtyho, a pak když přijel, naložili jsme věci a odjeli na Matějovec. Tam jsme dorazili asi v jednu. Potom jsme se kratičce vybalili a šli jsme do lesa na dříví. To nám chvilu trvalo (asi 2 h). Po skončení teto méně oblíbené činnosti jsme zabili celé odpoledne sportem. Když se setmělo,šli jsme si nachystat večeři, kterou jsme si sami udělali na ohni v kotlících.Potom byl další program, a to sice morseovka, když se nám konečně podařila vylušti , šli jsme do pelechu a spát.
Ruprd

2.den - sobota 28.10

Probudili jsme se docela brzo, vlastně ani nevím, kolik bylo hodin. Někteří šli vyměnit vodu na umývání, jiní šli nachystat snídani. Každý si mohl vzít tři rohlíky s nutelou a čaj. Po otázkách týkajících se skautingu a Pantera se šlo na mou hru. Úkolem kluků bylo oběhnout místa zakreslená v mapě a zjistit indície o plánovaném útoku KLDR na Jižní Koreu. Hra se všem líbila. Hned poté následovaly ,,netradiční disciplíny 2“(první byly na letošním táboře). Naším prvním úkolem bylo slámkou vypít hrnek vody a pak utíkat vypít hrnek coca-coly. Vyhrál Ruprd. Dalším úkolem bylo vylovit zuby jablko. To vyhrál Josiph. Po špagetovém obědě se šlo pod vedením Milana na výlet.
První naše zastávka byla na louce, kde možná někdy bude stát náš tábor. Pravda, bylo to tu trochu podmáčené, Milan však tvrdil, že se to dá zpravit. Pokračovali jsme do Matějovce a odtud do Stoječína. Kousek dál se hrála Ruprdova hra. Naším úkolem bylo donést šišky do kruhu. Ruprd nás mezitím ,,chytal“ (říkal, koho viděl). Následovalo přetahování. Dále jsme šli k Pekelci. Milan: ,,tady někde je skalní tábor musíme ho najít. Jediné místo, kde by mohl být je tady ten les,“ ukazoval na mapě. O kousek dál: ,,To je divné, podle mě to tady musí být.“ Nikde však nic. Napadlo mě, jestli to není o kousek vedle. Milan řekl, že to teda zkusíme a taky, že jo našli jsme ho. Společně jsme si ho prohlédli. Nemohli jsme přijít na to, jak tu můžou bydlet. To už však se začalo stmívat. Odešli jsme tedy přes Stálkov a Matějovec po silnici do tábořiště.
Tady nás čekal Řechty a práce s rozděláváním ohně a přípravou špekáčků. Poté jsme měli jít k Rohlíku. Tady nám nasadili vesty a hurá do člunu. Měli jsme za úkol vylovit svoje pet-láhve a vydat se potmě do Markvarce, Nového Světa, Horního Radíkova nebo do Valtínova zjistit nejvyšší č.p. Poté jsme se vrátili do srubu a šli jsme spát. Namáhavý den jsme měli za sebou. Další noční hra, jak Ruprd předpovídal se naštěstí nekonala.
Petr Kotásek

3.den - neděle 29.10

Vstávali jsme ze svých pelechů až Milan povolil Komárovi vzbudit Jindru. Nejprve jsme papali. Měli jsme rohlíky s paštikou. Dopolední program tvořilo pouštění draků a mše. Draky jsme však asi půl hodiny rozmotávali a potom jsme je šli pouštět na louku. I přes snažení bohužel i s větrem to lítalo maximálně 20 sekund. Pak jsme se oblékli do krojů a odešli jsme lesní cestou do Matějovce. Zpátky jsme dorazili skoro k hotovému obědu. Bylo ryzoto. Odpoledne jsme se pakovali a uklízeli srub. Proběhlo také vyhlášení nejlepší skupinky. Vyhráli Jirka, Jeník a Ondra. Získali bonboniéru + 1 bod do bodování. Řechty pak odvezl některé jedince k autobusu. Zbytek si mezitím zahrál Městečko Palermo. Po nějaké době přijel Řechty se svým vozem a odvezl nás domů do Brna.
Ondra Kotásek

Novinky

Kalendář akcí

<< únor 2024 >>

poútstčtsone
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0