Tábor Dolní Radíkov 2019 - Stroj času

6.7.2019 - 20.7.2019


01. den - skauti | 01. den - vlčata | 02. den - skauti | 02. den - vlčata | 03. den - skauti | 03. den - vlčata | 04. den - Kamzíci | 04. den - Mamuti | 04. den - Svišti | 04. den - vlčata | 05. den - Kamzíci | 05. den - Mamuti | 05. den - Svišti | 05. den - vlčata | 06. den - Kamzíci | 06. den - Mamuti | 06. den - Svišti | 06. den - vlčata | 07. den - skauti | 07. den - vlčata | 08. den - skauti | 08. den - vlčata | 09. den - skauti | 09. den - vlčata | 10. den - skauti | 10. den - vlčata | 11. den - skauti | 11. den - vlčata | 12. den - skauti | 12. den - vlčata | 13. den - vlčata | 13.den - skauti | 14. den - skauti | 14. den - vlčata | 15. den - skauti | 15. den - vlčata |

01. den - skauti

Dne 6.7. 2019 v 9:00 byl sraz na parkovišti ZŠ Vejrostova na odjezd na tábor. Jeli jsme autobusem. Svačinu a oběd jsme měli svoji. Poté jsme stavěli postele. Bylo to velice “zajímavé”. Pak jsme sbírali dřevo na první táborový oheň. Na večeři bylo rizoto. Poté následoval první táborový oheň, kde jsme zpívali a tím končil den.
Radim Sedlák




01. den - vlčata

Sraz byl v 9 h na parkovišti ZŠ Vejrostova. Zhruba v 10 h jsme vyjelí. Cesta trvala cca 2 hodiny. Pak jsme to dojeli na kolech. Dali nám cca 20 minut na vybalování, ale prvně složit postele. Potom jsme se učili s nástroji na dřevo. Prvně jsme sbírali šáší (malé větvičky) a pak jsme si stavěli postele. Potom jsme si rozdělali oheň. Pak se vyhlašovalo bodování a poprvé zvítězili dva členové: Kuba K. a Vincík. Pak jsme si zpívali a šli spát.
Kuba K.

02. den - skauti

Ráno po budíčku nebyla rozcvička, jelikož byla neděle. K snídani byla vánočka s marmeládou. Pak jsme hráli seznamovačky a pak jednu oblbovačku, kde jsme stáli v kruhu a řekli jsme jméno člověka vedle nás a prohodili se s tím druhým. K obědu byla rajská omáčka a karbanátky. Pak jsme šli chillzónu a my jsme měli stavět stůl přičemž jsme ho dělali tana třikrát. Po večeři jsme měli testování přepadů a různých zvuků. Bylo to strašně dlouhý a nudný. Pak se šlo spát.
Ondřej Prokeš

02. den - vlčata

Dnes ráno jsme neměli rozcvičku, protože je neděle. Potom byla hygiena a úklid stanů. Na snídani byla vánočka s marmeládou a buchta. Po snídani jsme hráli seznamovací hry. Potom jsme dělali čil sónu, lavičky a posilovnu. Pak byla svačina. Potom jsme to dodělali. Pak byl oběd – karbenátky s knedlíky. Po obědě jsme měli program s koly. A potom jsme stavěli Benátky.
Berný



03. den - skauti

Ráno jsme se celkem v klidu probudili. Po pohodové rozcvičce jsme najednou zjistili, že na snídani je… poryč. Ano. Kuchařům se moc nepovedl, takže hodně lidí si to vyrazili přímo k hrochovi. Po poryči jsme ihned s bolavými břichy odjeli na kolech k vysílači, kde měl být orienťák. Jeden člověk se z toho pozvracel, ale orienťák běžel. Já jsem vyrazil jako předposlední. Podle mě to byl těžký orienťák, někomu trval 2,5 hodiny… Odpolední program už byl klidný a šli jsme spát o hodinu dřív.
Mikuláš Přibyl

03. den - vlčata

Ráno jsme měli rozcvičku. K snídani měl být poridge, ale bylo to müsli s ananasem. Pak jsme měli Dekomlat. Potom jsme měli svačinu a pak etapu. Pak byl oběd. Potom další program, svačina a pak jsme se učili řešit konflikty. Pak byla večeře, nástup a večerka.
Lukáš K.





04. den - Kamzíci

Na začátku jsme potkali s mamuty a běželi jsme s nimi do Radíkova na autobus. Ten jsme bohužel nestihli, takže jsme šli pěšky do Českého Rudolce. Zde jsme nasedli do autobusu, který nás dovezl do Dačic. Tam jsme potkali sviště a šli jsme si nakoupit do obchodu. Poté jsme šli na vlak a ten nás dovezl do Radkova a tam jsme začali hledat místo na spaní. Nakonec jsme postavili stany na louce a dělali jsme si večeři, Fazole se nám spálili.
Honza Kuchař



04. den - Mamuti

Po odchodu z tábořiště jsme počkali na kamzíky a chtěli jsme počkat i na sviště, Svišti nešli. Odešli jsme směr Radíkov. Tadeáš, který šel s kamzíky, zjistil, že za 8 minut jede autobus z Radíkova. O minutu jsme ho nestihli. Šli jsme do Rudolce, kde jsme nakoupili. Jeli jsme autobusem do Dačic, kde jsme si nakoupili v Lidlu. Šli jsme na vlak a jeli do Velkého Pečína, ve kterém jsme spali. K večeři byly kávové fazole.
Vojta Fitz

04. den - Svišti

Celé naše sviští dobrodružství začalo hned ze začátku takovým malým malým failem. Měli jsme vyrazit 15:00, ale jelikož náš čundrový vedoucí (Jeňour) si v tee pee vybíral mezi černými a bílými ponožkami, tak jsme vyšli až 15:30. Naše první kroky vedly do Radíkova a poté do Rudolce. V Rudolci jsme si usmyslili, že se nám nechce jít do Dačic, tak jsme šli do Markvarce a poté jsme jeli busem do Dačic. V Dačicích jsme byli v LIDLU a já si tam koupil obří světlomet. Potom jsme se vydali na nádraží, ale cestou na nádraží jsme potkali kamzíky a mamuty, kteří jeli společným autobusem. Když jsme konečně došli na to nádraží tak jsme nasedli na vlak, který nás dovezl do Urbaneče. V Urbaneči jsme se dlouho rozmýšleli, kde budem spát, ale nakonec jsme popošli jenom 1,25 km na pěknou paseku. Tam jsme postavili stany udělali si večeři (fazole) a šli jsme do stanu. Nasáčkovali jsme se všichni a hráli okurku a Jungle Speed. Spát jsme šli asi po 11 hodině.
Dino

04. den - vlčata

Ráno jsme hezky vztali
a do rozcvičky se dali.
Poté nastala snídaně,
s máslem chleba byl.
Program první volitelňák byl.
Tam jsme nic nedělal,
Páč vše, co jsme musel, to jsem udělal.
Pak obě jsme vařil:
Vepřové kostky s rýží.
Poté cyklovýlet se blíží.
Zanedlouho ten výlet nastal
a sním i potíže.
Byl to porod, když někdo šlapat přestal
a cesta šla ztíže.
V tu ránu se všichni ztratili,
ale krásnou fotku jsme přitom vyfotili.
Ovšem pak jsme se zase všichni shledali
a na cestu zpátky se dali
přijeli jsme tak akorát,
když večeře byl zrovna hotová.
Ondra z toho byl velmi rád.
Byla kaše krupičná.
Pak nastala hra poslední.
Hra skončila a řekl jsme si: “Už zalehli.”
KONEC ...
... a básničky odbil zvonec.
Kokosák

05. den - Kamzíci

Ráno jsme se probudili a přivezli nám Tobiáše. Poté jsme se vydali na vlak a jeli jsme do Slavonic, kde jsme si nakoupili a šli jsme do Slavonického podzemí. Velmi se mi líbila prohlídka, protože to bylo velice adrenalinové. Pak jsme šli do parku, kde jsme si dali oběd. Poté jsme se vydali ke Graselově sluji, ve které nám mamuti nechali snídani. Pak jsme došli na pole, kde jsme si postavili stany a dali večeři. Někteří spali pod širákem a jiní ve stanech.
Honza Kuchař

05. den - Mamuti

Ráno nás vzbudil vlak a provoz na silnici. Sbalili jsme stany a ve 12:12 jsme jeli do Slavonic. Na obědvali jsme se. Byli jsme ve flopu, u vietnamců a na zmrzlině. Pak jsme šli po Graslově stezce ke Stoječínu. Zakempli jsme tu a spali. K večeři byla polívka, na druhý chod lančmít a těstoviny na pomerančové Ondrášovce.
Vojta Fitz





05. den - Svišti

Celá naše sviští skupina začala druhý den svého vcelku pozdě jestli si dobře pamatuji tak asi po 10 hodině. Dana Holušu jsme vzbudili tak, že jsme sundali stan ze země. Na snídani si dali vánočku a s džemem a asi po 11 hodině jsme vyrazili na cestu do Starého Hobzí. Šli jsme chvíli busem a pak BINGO SPADL DO BAHNA. Ušli jsme dalších 50 metrů a BINGO SPADL PODRUHÉ A TO NA KLÁDĚ PŘES ŘEKU. Trvalo nám ještě hodně dlouho než jsme došli k mostu a od toho pak na Ondrovu chatu, tam jsme si dali oběd (kuře in the paprika). Po dlouhém přemlouvání se nám nepodařilo přemluvit Jeňoura, aby jsme šli na výlet, a tak jsme šli do Hobzí a pak do nějakého kempu, kde jsme si koupili zmrzlinu. Cestou zpět jsme skákali na balíky slámy, ale Ondra to ani jednou nenevyskočil. Zpátky na chatu jsme přišli suší a pak odešli mokří, jelikož jsme se zchladili v řece. Na večeři jsme si dali LANDŠMÍD S TĚSTOVINAMI. Jako večerní program jsme si udělali chození na latrínu, protože proč ne… a pak asi kolem 20:00 h jsme hráli Kenta a další Danovu divnou hru. Spát jsme šli moc pozdě...
Dino

05. den - vlčata

Ráno jsme vstali a běželi na ranní píseň. Pak byla snídaně a pak následoval nástup. Hned potom byl program, kdy jsme píchali jehlou do ovčí vlny. Dělali se: myšičky, tučňáci, ovce, kočky atd. Pak byla svačina - broskve.. Potom byla přehazka, ale potom sem přijel traktor a vázal balíky. Pak byl oběd. Potom polední klid a pak stezka. Potom jsme hráli hru famfrpál, která byla po družinkách. Hrála se takhle: každá družinka měla házet koule a ty se házeli z rukou do rukou. Zlatonka. Dále byla večeře. Pak jsme hráli triangl, mamuty a hradního pána. Potom hygiena a pak jsme šli spát a nakonec byla etapa - noční hra.
Dominik Puč

06. den - Kamzíci

Probudili jsme se, dali si snídani a vyrazili na cestu zpět. Až jsme došli k Rohlíku, tak jsme si dali chvilku odpočinek. Poté jsme si došli do tábora.
Honza Kuchař









06. den - Mamuti

Šli jsme do Matějovce. Vzali jsme si pár časopisů a došli do tábora.
Vojta Fitz











06. den - Svišti

Sviští poslední den vandrování začal v 7:00 nevzbudil nás 30 let starej budík, ale Bingo. Vstávat se nám nechtělo, ale vstali jsme. Na snídani jsme jsme si dali chleba s májkou, hodně májky a zavčas jsme se vypravili do Slavonic. Šli jsme po silnici, aby jsme tam byli co nejdřív, protože jsme chtěli nakupovat. No a tak jsme došli do Slavonic nakoupili a šli jsme ještě do podzemí. Tam to bylo super se prodírat tou vodou a Radimovi, protože měl malý gumáky natekla mu voda. Když jsme se vrátili, šli jsme na autobusové nádraží. Tam jsme si zahráli s upírama a nasedli na autobus, který nás dovezl až do Radíkova. Potom jsme šli normální cestou kolem Rohlíku do tábora tam nás přivítali s otevřenou náručí. Tímhle bych rád ukončil trochu rozpovídanou verzi svištího čundru.
Dino

06. den - vlčata

Noční hra, ukradli renesanční obraz!!! Snídaně. Potom ranní hygiena a úklid stanů. Svačina meloun. Potom orienťák. Dělali jsme obrázky na louku z přírodních věcí. Oběd čočka s párečkem. Ke svačině byla romanka. Potom následoval program řev z lesa. Večeře špagety.
Tomáš Kment





07. den - skauti

Ráno jsme vstali a pršelo. Ranní píseň jsme zpívali v hangáru a i rozcvičku. Potom byl ranní nástup a potom byl cyklisťák. Jeli jsme (3 skupiny) do Kunžaku, tam jsme si dali oběd a jeli do tábora, kde na nás čekala večeře. Třetí skupina hned na začátku a jak vyjela z tábora se se asi po 50 metrech zastavila a spravovala kola a pak jeli.
Ammo




07. den - vlčata

Ráno byl budíček - wow. Rozcvička byla v hangáru, protože byl strašnej liák. Na snídani byly křupky s připáleným mlíkem. Pak skauti odjeli na cyklovýlet a my vlčata jsme šli na rozhlednu svatého Jakuba, neboli tam, kde se zakončovala etapa Wacraft - Arthas. Jo a byl přepad a přepadali Eli a Pee-tee. Na oběd byly šišky s mákem a pak jsme hráli věci jako na schůzce. A pak přijeli skauti z výletu. Na večeři bylo málo párků. A večerní program bylo městečko Palermo. Mafie is win. a stezka odvahy.
Samuel Nippert



08. den - skauti

Ráno jsme měli posunutý budíček. Na ranní píseň jsme mohli jít s tričkem. Pak byla hygiena a úklid stanů . Pak byla snídaně , na které byl chleba s máslem a marmeládou. Potom byl nástup. První program byl po družinách, kde bylo několik stanovišť, které jsme měli dělat po hromadě a společně. Na svačinu byla broskev. Oběd měl být guláš. Po obědě byl čas až do svačiny. Po ní jsme měli nacvičit anonymně nějakého vedoucího. Nakonec nic jsme nedělali. Připravili jsme dřevo na táborák. na večeři jsme měli špekáčky, k nim jsme měli marshmallowny. Pak bylo zamyšlení a pak jsme šli spát.
Adam Křivánek

08. den - vlčata

Na snídani byl chleba s marmeládou. Pak byla taková hra po družinách. Byla centra aktivit. Pak jsme vařili guláš. Sbírali klacky na táborák a byl odpoledňák. Pak byla svačina a pak jsme nacvičovali představení a pak byl táborák.






09. den - skauti

Jako vždy po budíčku byla rozcvička, po které byla snídaně, na kterou jsme měli chleba se zeleninou a sýrem. Po snídani byl, jako obvykle nástup. Po nástupu následoval odjezd těch, kdo jezdí do kostela, a začátek Jeňourovy hry, která byla o tom, jak fairplay hráči. Podle vedoucích jsme dopadli dobře, že jsme nešvindlovali narozdíl od jiných táborů. Potom, co se vrátil zbytek z kostela, bylo volno až do oběda. Na oběd byly 2 druhy masa takzvaně ”slaný a míň slaný” s rýží. Po obědě jsme měli polední klid a po něm nám vedoucí řekli, ať si vezme věci na kolo a my jsme jeli kousek za Matějovec, kde na nás čekaly holky, ale to my nevěděli, že s námi budou hrát jednu velkou hru. Ta hra se odehrávala v Číně a naše týmy byly takový rodiny, ve kterých jsme sbírali peníze a stavěli z těch peněz dům. Povedlo se to jen skupině Nevím, což znamenalo, že vyhrála tato skupina. Potom, co to probíhalo, tak začalo extrémně pršet a my museli je na kolech za deště, takže jsme byli úplně mokří, ale v táboře čekala zasloužená odměna v podobě bramborových placek na večeři. Po vydatném jídle jsme se rozdělili ve skautech na 2 týmy a šli na výukový program. Jeden byl o autech a druhý o zdravovědě. Pak už bylo jen zamyšlení a šlo se spát.
Vojta Nešpůrek

09. den - vlčata

Devátý den ráno jsme měli ranní píseň a pak někdo šel do kostela. Potom jsme hráli hry jako třeba piškvorky a pak hru jménem flaška. Jeli jsme na kole a pak jsme dojeli na místo a tam jsme začali začali hrát a chodili jsme na stanoviště.
Gabriel Clarke









10. den - skauti

Po budíčku a rozcvičce byla snídaně, na kterou byly cornflaky se studeným mlíkem. Po nástupu jsme si měli obléct plavky a vzít si ručník. Poté jsme šli k Rohlíku, kde jsme se měli závod na člunech. Vyhráli Svišti my jsme byli na 2. místě a Kamzíci na 3. Kdo chtěl, ten se mohl vykoupat, ale byla hrozná zima. Následoval program se sbíráním borůvek. Na oběd byly samozřejmě borůvkové knedlíky. Po odpoledním klidu byl survival, který jsme hráli samostatně po družinách. Čtyři členové měli hendicepy, 2 nesměl používat ruku a 2 nohu. Jako survival mi to moc nepřišlo, protože stačilo je vyluštit šifry a dojít si pro věci. K večeři jsme si uvařili těstoviny s příchutí sýru a šunky. Spali jsme pod širákem na karimatkách, které jsme si museli z tábora sami ukrást...
Vítek Pečenka

10. den - vlčata

Ráno jsme měli budíček a rozcvičku a jakovždy ranní píseň. Pak byla hygiena a úklid stanů. Pak byl snídaně. Na snídani byly cornflaky se studeným mlékem. Pak byl nástup a po nástup jsme sbírali borůvky a pak u Rohlíku (Dolní Hamr) závody na člunech. Jestřáby ., jeleni 2. a vlci 3. Na oběd byly borůvkové knedlíky. Po poledňáku jsme se připravovali na přespání pod širákem. 3li jsme zhruba 11 km a šli jsme přes Stříbrný kopec. Tam jsme se zabydleli na rondom kopci. Potom jsme měli večeři. Pak jsme hráli městečko Palermo a šli jsme spát.
Kuba Kříž

11. den - skauti

Ráno jsme vstali v 6:00 po survivalu, kdy jsme spali na rozcestí nad starým tábořištěm. Potom jsme se sbalili během 30 min a sešli ještě z hendicepy do tábor asi v 7:20. Po 10 minutách vybalování byl budíček a my všichni běželi na ranní píseň. Dále byla rozcvička, kde jsme hráli kanystr a během hry přišli vlčata po jednodenním výletě a šli rovnou na snídani, na kterou byl chleba s česnekovou pomazánkou. Nástup pak proběhl bez problému a my mohli vyrazit na fotbalový turnaj do Českého Rudolce. První zápas byl mezi kamzíky a svišti a skončil. remízou 1:1. Dále hráli mauti se svišti, kdy zápas vyhráli mamuti 2:1 i poté, co dal Véna vlastňák. Po přestávce se hrálo (finále) mezi kamzíkama a mumatama, kde byl zápas rozhodnut až po prodloužení, kdy Tobiáš dal gól. Byl to super zápas a je zvykem tak hráli vítězové s vedoucíma a i přesto, že jsou vedoucí dost dobří tak těsně vyhráli 1:0. I přes všechna očekávání tak fotbal dopadl dost dobře a to bez žádného konfliktu. Dále pokračoval oběd, na který byl segedín a probíhal u něho hec, kdy jsi musel stát celý oběd na špalku a ani jsi nemohl dojít pro 2. jídlo. Naštěstí mně donesl jídlo Kokosák. Jakmile skončil poledňák, začala etapa, ve které šlo o to, že jsme se měli dostat do člunů a utéct potopě s tím, že se ve hře pohybuješ pomocí kostky, kdy jeden člověk hází a ostatní se pohybujou. Pořadí: 1. kamzíci 2. svišti 3. mamuti. Poté byl Iron man, kterého chystal Tadeáš a začínalo se na kolech na točně. Dál se jelo směrem k Rohlíku a zabočilo se u zatáčky do tábora přes louku a těsně před loukou se odbočilo na rochniště, u kterého ji pak odbočil směrem na tábor a jakmile jsi dojel k borůvkám tak jsi slezl z kola a utíkal k hřišti, kde jsi vzal špalek a přeběhl sis ním hřiště tam a zpátky. Pak jsi podlezl lano a utíkal k stožáru tam ses (přezul) a skočil do potoka a od mostku si běžel k chill zóně. Tam si pak vylezl a běžel k medvědovi (tee-pee), kde si přeskákal kozy a prošel žebříkem a doběhl do cíle. Po večeři, na kterou byly buchtičky s krémem se šlo na Vzdělávačky a po nich na bylo zamyšlení a Konec
Tobiáš Kříž

11. den - vlčata

Ráno jsme se vrátili s přespávačky. Potom jsme měli snídani a po snídani jsme hráli fotbalový turnaj. Z vlčat vyhráli Jestřábi a ze skautů Kamzíci. Pot turnaji byl oběd. Potom jsme utíkali před vodou a po programu byla večeře. Na večeři byly buchtičky s krémem. Potom byl nástup a to je konec.
Petr Sieczka





12. den - skauti

Ráno jsme se probudili. Byl normální budíček v 7:30. Běželi jsme na ranní píseň a pak byla rozcvička. Pak byla snídaně a nástup. Pak všichni měli jít před hangár a s sebou si vzít bílé tričko. Dělali jsme to, že skauti vystřihli čísla a já jsem ještě udělal text STROJ ČASU a všichni jsme si měli udělat text svůj. Pak byl program Když nemůžeš, tak přidej víc. Spočívalo to v tom, že jsme se rozdělili 2 skupiny. Jedna se jmenovali běhači a druhá stojaři (já byl stojař). Běhači měli úkol běžet dvakrát ru stejně dlouhou trasu (cca 250 m). My jsme museli jedno kolo být ticho a až oni běželi po druhé, tak jsme měli povzbuzovat a cílem bylo, aby měli lepší čas. Taky se tak stalo. Pak byl oběd A další program byl Freestyle free time. Mohli jsme si dělat, co jsme chtěli. Pak byla večeře a pak scénky, zamyšlení a můj spánek.
Vojta Požár

12. den - vlčata

Na snídani bylo müsli s mlékem. Po snídani jmse sprejovali bílé trička. Byla to zábava. Pak byla svačina. Poté se dál sprejovali trička. Pak přerušilo sprejování oběd. Po obědě ještě někteří dokončovali trička. Poté bylo dlouhé volno, při kterém byly nepovinné programy, jako třeba origami nebo vlajkovka. Následovala večeře. Pak byly scénky o vedoucích. Když skončili scénky, začala večerka.
Dan Ptáček


13. den - vlčata

Jako každý tábor byla závěrečná etapa. Měla 4 stanoviště + 1 závěrečné, na kterém jsme prvně dobývali Troju a to tak, že jsme vjeli trojským koněm dovnitř a otevřeli bránu a vešli dovnitř a bořit Troju a střílet po Achillovi a zahubili s Paridem a zajali padoucha. Nakonec Miss.
Jirka Šauer







13.den - skauti

Dnes byla závěrečka. Prvně jsme šli do Matějovce, kde jsme měli šifru v podobě křížovky (šifra byla těžká). Vyšlo nám Bizon ranch. Přišli jsme k okýnku, kde jsme dostlali další instrukce. Bohužel jsme udělali chybu a dali si zmrzlinu, ale trvalo to asi půl hodiny než nám to vydali. Poté jsme museli jít se zavázanýma očima (já a Martin jsme je vedli. Vedli jsme je k Pstruhovci, kdejsme 20 minut čekali než Štěpán nachystá stanoviště. Tam jsme měli střelit do terče. Šifra nás poslala k Zaječímu lesu, kde jsme měli povinnou hodinovou pauzu na oběd a měli jsme šifru, kterou, když jsme vyluštili, tak jsme zjistili, že ihned se máme vypravit do Stoječína. Ve vesnici jsme našli další šifru a byla tam napsaný rok a číslo, načež jsme šli do kostela, kde byly přivěšený texty lidí a jejich narození a jméno. My jsme měli najít rok narození ke každému a a číslo určoval písmeno z jejich jména. Šifra nás zahnala ke kříži u jezera, kde byla posunutá abeceda jako šifra a my jsme se museli přesunout do tábora. V táboře jsme se přesunuli do Tróji, kde jsme pomohli Řekům dostat se do Tróji pomocí trojského koně. Trojský kůň byl a kolečka a vozík. Poté, co jsme se dostali do Troji , jsme se přidali Trojané a chytili záporáka. Museli jsme lukem zabít Achillea a utíct. Řekové dobyli Troju a my padoucha. Večer byli Missky. Z každé družiny byl jeden převlečen za holku a dělal různý soutěže (třeba se projít po pódiu ne zazpívat atd.) Vyhráli vlci, poté svišti a nakonec vedoucí.
Alexandr René Mišun

14. den - skauti

Je poslední den tábora. Ráno jsme začali, jako vždy rozcvičkou a ranní písní. Potom nastal zajímavý program pdśaní do budoucnosti. na papír jsme odpověděli na otázky a napsali jsme si dopis. Vykopala se jáma, do které se jsme dali a zakopali (dali jsme je do plastové nádoby). Za deset let je vykopeme a koukneme se na ně. Potom následovala příprava na slibový oheň. Z lesa byly slyšet sekery a pily. Potom jsme přijelo auto plné jídla, to pro nás mamuty znamenalo, že musíme jít do služby. Za hodinu bylo připravené jídlo na Švédské stoly. Jídlo bylo dobré. Následoval slibový oheň, kde se zpívalo a slibovalo. Po slibovém ohni byla večerka.
Véna Šauer

14. den - vlčata

Dnes ráno jsme jako obvykle vstali a šli na ranní píseň, na snídani byly chleby se salámem a sýrem. Dopolední program byl dobývání tábora. Na oběd byly haluše. Odpoledne jsme sbírali dřevo, potom jsme měli osobní volno. Potom byl nástupa a slibák. Pak se dostávali lístečky (pro skauty) a šátky (pro skauty). Pak byla dražba.






15. den - skauti

Poslední zvonění na zvona řvaní slova budíček nám oznámili, že se blíží odjezd. Začínali jsme, jako klasický táborový den, tedy ranní píseň do půli těla a rozcvička. Následovala snídaně, která měla v sobě ukryté zbytky ze včerejší a chleby s máslem a marmeládou. Pak následoval poslední ranní nástup, kde se vyhlásil program, jenž byl následující. Oddílové focení, zakopání top secret věci, balení, balení a pro velký úspěch ještě jednou balení. Pak byla zpětná vazba, oběd a pomalý odjezd domů. Tak byla zakončen Tábor Dolní Radíkov 2019.
Daniel Holuša

15. den - vlčata

Rozcvička jako obvykle. Snídaně zbytky ze švédských stolů. Úklid věcí ze stanů. Předtím jsme zakopali časovou schránk. Potom byly 2 nástupy . Na oběd bylo rizoto. Potom nás odvezli rodiče do Brna.

Novinky

Kalendář akcí

<< duben 2024 >>

poútstčtsone
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0