Tábor Dolní Radíkov 2016 - Teslova záhada

23.7.2016 - 6.8.2016


01. den - skauti | 01. den - vlčata | 02. den - skauti | 02. den - vlčata | 03. - 04. den - skauti - Mamuti | 03. den - skauti - Kamzíci | 03. den - vlčata | 04. den - skauti - Kamzíci | 04. den - vlčata | 05. den - vlčata | 06. den - vlčata | 07. den - skauti | 08. den - skauti | 08. den - vlčata | 09. den - skauti | 09. den - vlčata | 10. den - skauti | 11. den - skauti | 12. den - skauti | 13. den - Závěrečná etapa | 14. den | 15. den |

01. den - skauti

Ráno jsme vstali a nasnídali se a vyjeli z Moravských Budějovic. Do tábořiště zbývalo 50km. Sice jsme přijeli dřív než autobus, ale Ondra naštěstí osobu co se jmenuje J-P zaměstnal, takže J-P na vedoucí světlušek neměl čas. Po odjezdu světlušek následovalo seznámení s tábořištěm. Potom byly seznamovací hry. Po seznamovacích hrách následovalo volno. Nakonec byl táborák a večerka.
David M.

01. den - vlčata

Cesta proběhla dobře. Museli jsme pomáhat světluškám zabalovat. Pak jsme si vybalili a najedli se. Potom byly seznamovací hry. Potom byl chvilku klid a potom byl táborák. Dali nám peníze a potom jsme šli spát.
Kuba D.

02. den - skauti

Když jsme vstali tak byla ranní píseň. Poté byla snídaně, po které byl program: pro Mamuty tu byl Petr se zdravovědou a Radek pro Kamzíky s ohněm. Potom bylo na svačinu jablko a dělali se barety z papíru a potom se kreslilo sako na trička a šili se tam knoflíky. Potom byl výborný oběd. Potom jsme měli polední klid. Poté nastala etapovka s Teslou a my mu měli sehnat léky. Byla svačina, potom jsme se vystřídali v tričkách, které jsme si vyrobili. Pak by program s J-Pím kde jsme se učili rozeznat zvuky od přepadu ke zvířeti. Potom jsme šli spát a nakonec byl přepad, u kterého jsme nic a nikoho nenašli.
Vojta N.

02. den - vlčata

Dnes jsme si dělali cylindry a saka. Bylo to zábavné, akorát cylindr byl trochu nepevný. Na snídani byly buchty, na oběd byl „Ptáček v Číně“ a večeře byly „obiloviny se zeleninou“. Odpoledne byla apatyka, kde jsme se snažili nasbírat léky pro Teslu. Večer jsme měli přednášku o přepadech a taky zkušební přepad, kde nás přepadla vedoucí, kterou jsme chytli. Bohužel v noci byl přepad, který vedoucí tu vedoucí unesl.
Vítek P.

03. - 04. den - skauti - Mamuti

Ráno při ranním nástupu nám řekli, že za 2h vyrážíme. Opět jako minulý rok jsme dosatli peníze abychom šli, kam chceme a mohli zaplatit vstupy. Tak jsme vyrazili do Radíkova. Cíl na oběd byla Zvůle. K obědu byla rajská, poté jsme šli do Kaprouna, kde nám asi o 30s ujel vlak. Takže jsme 3h čekali na vlak do Nové Bystřice. Tam jsme nakoupili a šli do lesa spát. Ráno jsme šli do Kláštera a poté jsme šli do muzea v bunkru. Poté jsme si dali oběd. Byly fazole s párky. Poté jsme nasedli na autobus, který nás odvezl do vesnice Podlesí, a z něho jsme šli na Landštejn. Tam jsme se zastavili na prohlídku hradu. Odtamtud jsme šli do Matějovce. V Matějovci nás zastihla bouřka s kroupami, takže jsme zakempili v autobusové zastávce. Tam jsme čekali asi 15 min. Poté jsme se rozhodli, že půjdeme v plavkách až do tábora. Tee-pee jsme měli po dešti trochu vyplavené, ale věci nám zachránili Kamzíci a vedoucí. Na večeři byl guláš. Pak se šlo spát.
Ansorrin

03. den - skauti - Kamzíci

Ráno jsme se probudili do svěžího rána, někteří si orosili nohy v trávě. Celý tábor pozdravil slunce, jež vydatně svítilo, ranní písní od indiánského kmene Zuni. Dále následovala rozcvička alá Petr. Následoval nástup, na němž jsme se dozvěděli, že se jde na čundr. Rozkazy zněly jasně. Po snídani si zabalit a vyrazit na určený cíl. Kamzíci se vydali s Ondrou Kotáskem směr Monsserat. První zastávka byla v Českém Rudolci. Zde jsme zakempili a obsadili zdejší Coop. Nakoupili jsme různé blbosti pro naše břicho. Těsně před Dolním Bolíkovem u staré železárny ze které zbyly jen oplískané a mechem zarostlé kameny. Na oběd byly vydařené párky s fazolemi, které byly cítit po zbytek dne. Kamzíci s Ondrou zamířili směr Cizkrajov plní a dostatečně odpočatí protože jsme zde zakempili dosti dlouhou dobu. Cizkrajovské hřiště se nám zalíbilo natolik, že jsme se znovu opět usadili. Zhruba po 1 hodině jsme se zbalili a vyrazili směr Monsserat. Po výstupu na monsseratský kopec jsme vytáhli lanchmeat a pytík brambobrové kaše. Uvařili jsme maso na pánvičce a bramborovou kaši v kotlíku, vše jako předtím na plynové bombě. Ondra nazval bramborovou kaši horkou vodou. Všichni jsme mu dali za pravdu. Já, Tadeáš a Teo jsme museli večeři vytrávit. Ondra nám zajistil prohlídku okolo kostela na kopci. Rozdělali jsme oheň, postavili stany a hurá spát.
Dan

03. den - vlčata

Dnes na snídani byl poridge a poté jsme šli na celodenní výlet na hrad Landštejn. A všichni byli nadšení, byla to paráda, ale taky jsme šli někdy do kopce. Ale jinak jsem šli po rovině a pak z kopce. Pak byla svačina – to bylo jablko a bylo dobře. A pak jsme šli na Landštejn a tam byl oběd. Pak jsme odešli z hradu a pak byla svačina a pak byl večer a večerní nástup.
Vašek N.

04. den - skauti - Kamzíci

Ráno nás probudili svěží sluneční paprsky. Na snídani jsme si namazali chleba marmeládou. Sbalili jsme stany a vyrazili smr Slavonice. Ve Slavonicích jsme si nakoupili a vyrazili směr slavonické opěvnění. Zde jsme si prohlídli vybavení dvou bunkrů. První byl vybaven jak by to vypadalo v případném konfliktu během studené války. Ondra zůstal na domluveném místě, kde nám přichystal oběd. Po obědě jsme zamířili směr zastávka a odtud busem do Radíkova. Poslední zastávka byla u u Rohlíku, kde jsme posléze pozorovali koupající se vlčata. Při příchodu do tábora jsme schytli pořádný slejvák.
Dan

04. den - vlčata

Bylo ráno. Běželi jsme na ranní píseň. Potom byla snídaně jménem vánoce. Potom následoval dopolední program handwork. Vyráběli jsme stolečky a věšáky na kroj. Pak následovala svačina jménem ovocný plod. A pokračoval program. Ale jiný. Jmenoval se game n. 1 – závody lodí. Najednou zazvonil zvoneček a byl oběd. Na oběd byl vývar a potom rybí prsty. Po obědě byl odpolední program ale pršelo. Pak byla druhá svačina jménem obal v tyčince. Večerní program se nazýval tečou nám včely. A večeře se jmenovala „kulomety ve spacáku“.
Radim

05. den - vlčata

Dnes jsme zachraňoali Dejva, kterého zajali mafiáni. Potom byl program „Zase něco nového“. Potom byl oběd a byly vrtule s mákem. Odpolední program byly monster-trucky a potom větrné výše a večer jsme měli „Parafínové šílenství“ a potom nás okradli mafiáni a zapálili munici a zbraně.
Luboš

06. den - vlčata

Probudili jsme se a šli jsme na hec. V rybníku byla teplá voda, hned potom byla etapa, dostali jsme snídani a potom dělali svůj oběd. Kamzíci udělali hranoly, byly moc dobrý. Klíšťata už dělali polévku, zatímco kamzíci to už měli hotový. Byl odpoledňák a po něm byl orientační běh. Večer jsme měli večeři, byla kaše s grankem. Bylo to moc dobrý.
Vojta P.

07. den - skauti

Takže hned po probuzení jsme vyšli na ranní píseň. Po ní jako vždy byla rozcvička, po které byl sběr borůvek, na který jsme se ze začátku s Alexem a Vojtou nejprve nemohli, protože jsme měli službu v kuchyni a drhli jsme hrnce. Pak jsme se konečně dostali k borůvkám. Po borůvkách byly volitelňáky:
- Natáčení videa (J-P)
- Lukostřelba(Ondra)
- Deskovky(Radek)
- Kubb(Vojta)
Já byl na natáčení videa. Tam jsme točili film o nějaké skautské výpravě, a tam se pomalu ztrácí skauti. Poté jsme měli zamyšlení v přírodě, což bylo vzdělávání o přírodě. Pak byla etapa “LOV ZBRANÍ”, kde jsme se snažili dostat zpět své zbraně od mafiánů. Večer byl lov na medvědy a v noci(vlastně další den ráno) byla Sněhurka s trpalíkama. No a my jsme museli shánět zlato v dole.
Syslík

08. den - skauti

Dnes byla rozcvička a ranní píseň. Následoval nástup, zde řekli co máme dělat a šli jsme na zamyšlení, kde jsme se bavili o 5. zákoně. Byla snídaně a šli jsme stavět bunkry, nejprve jsme hledali místo, ale nakonec jsme ho našli a postavili bunkr. Pak byl oběd a zaútočili na nás Němci(vedoucí) a jeli v tanku(namaskované auto). Tak jsme odjeli do bunkrů, kde byli úkoly. Pak jsme se vrátili do tábora a šli spát.


08. den - vlčata

Po snídani jsme šli stavět do lesa bunkry, protože přiběhl voják a snažil se nám vysvětlit, že na nás jde velká frota z Německa a že musíme postavit nějaký úkryt. Stavěli jsme je celé dopoledne. Každá družina měla svůj bunkr. Když jsme je postavili, šli jsme se podívat jestli Němci už dorazili. A taky že jo. Jel na nás velký tank a pár vojáků. Tak tak jsme se schovali do bunkrů. Zanedlouho v našem táboře vlála německá vlajka. Pak jsme se opatrně vykradli z bunkrů a šli jsme na výlet. Došli jsme až k rozhledně U Jakuba. Mohli jsme tam běhat, hrát si a něco jsme si mohli koupit. Pak jsme šli zase dál. Došli jsme zase k táboru a Němci tam pořád byli. Tak jsme se přiblížili ke stanům, které byly na druhé straně louky. Tam jsme nakonec i přespali.
Miky

09. den - skauti

Ráno 9. dne na skautském táboře mezi obcemi Dolní Radíkov, Český Rudolec a Matějovec se strhla epická(v obou směrech) bitva a to mezi Němci(vedoucími) a mladými Pantery(vlčata a skauti) Samozřejmě se pojednává o etapě. Tak tedy probudili jsme se a dostali pokyny od Radka pro dobytí tábora. S rozběhnutím z lesa se nám naskytla nádherná scenérie. Němci(vedoucí - namaskování) se rozprostírali cca ve 4 bodech a to na hřišt, v “kulometném hnízdě”, po tábořišti(náměstíčko) a u děla jenž bylo nádherné(viz fotoalbum na stránkách). Našim úkolem bylo odehnat Němce z našeho tábora. Bylo několik způsobů jak jim způsobit co největší škody. Tak třeba, že u důležitých bodů našeho tábořiště se muselo udělat 20 dřepů bez zásahu hadrovou koulí. Jejich nejslabší místo bylo Krankenhaus(zdravotka). Další ze způsobů, že členové museli přenášet platidlo z minulého roku takzvané “mikročipy” v barvě své družiny a to konkrétně k dělu, kuchyni a kulometnému hnízdu. Poté co kamzíci úspěšně dobyli Krankenhaus se Němci dali na ústup a Mamuti stáhli německou vlajku, načež se přiřítil statečný Tadeáš Kamínek a nad tábor při malém doprovodu Junácké hymny opět vztyčil českou vlajku. Po nástupu následovaly volitelné programy a všem se povedly a byly vydařené. Následovala večeře. Dostali jsme bramborové placky. Bohužel co bylo na večerní program si nepamatuji, jelikož to píši z domu a ne z tábora.
Dan Holuša

09. den - vlčata

Ráno jak jsme vstali, tak šli jsme dobývat tábor. Pak byla snídaně, byly buchty. Někteří šli na mši a někteří zůstali v táboře a hráli deskovky. Potom byly volitelné programy. Například Finská svíce a motorky. Sprcha. Potom jsme taky zpívali.









10. den - skauti

Ráno nás probudili dvě již známé věci a to zvon a řev slova Budíček. Po důsledném rozcvičení našich ztuhlých těl jsme dostali snídani v podobě müsli[mysli] s mlékem. Když naše břicha spokojeně mručela, my skauti jsme se začali chystat na cykovýlet. Zvlášnost tohoto výletu byl, že vedoucí vzali čluny a společně s námi se pokusili o splutí Moravské Dyje. Skončilo to nezdarem. Dva ze tří člunů jsme píchli a to následujícím způsobem. První v němž byla posádka, která neuměla dobře řídit. Vypadalo to následovně, vzali každý šutr, který potkali a co chvíli naráželi do jednoho z břehů(většinou 1:1). Druhý se prasknul, tím že u prvního byla větev, která při sebe menším nárazu mohla člun poškodit. Druhý člun dostal nápad, že by mohli do mohl vrazit. Bohužel druhý člun nevěděl o větvi, tím pádem zapříčinil proděravěni. Po několika kilometrech jsme se rozhodli, že pojedeme dále na kolech. Projeli jsme Slavonicemi a dále přes Matějovec do tábora. Dojeli jsme právě na večeři. Po večeři se konalo sbírání dřeva a následně táborák, jenž oznamoval, že tábor se blíží ke konci(táborák byl posunut). Zde se zpívalo, předváděli se scény a hádali dané věci z Aktivit. Zpestřením bylo pro nás hraní na kytar od malého Radima.
Dan Holuša

11. den - skauti

Ráno bohužel již 11. dne nás probudil opět budíček. Samozřejmě rozcvička a ranní píseň nechyběly. Po řádně provedené práci jsme dostali jídlo alias snídani. První aktivita byla velmi tradiční a to pašeráci. Byli jsme opět rozděleni na 2 týmy. Hra byla velmi vyrovnaná. Následovala výroba zkratovacího zařízení na Paprsek Smrti. Některým se zařízení velice povedlo. Následoval oběd. V poledním klidu jsme přivítali několik vedoucích. Jeden z nich přivezl i svoji rodinu společně s velmi dobrým vybavením. Tím se dostáváme k první aktivitě odpoledne, zde se natáčelo motivační video. Skládali jsme rubikovku, sázeli stromky, atd. Další část(tentokrát již pro náš oddíl byla velmi zábavná. No dále jsme rozdělávali oheň a hráli vlajkovku. K večeři byly naše oblíbené bramborové placky.
PS: Natočené video zde
Dan Holuša

12. den - skauti

Ráno jsme po probuzení měli(jako skauti) rozcvičku s Elim. Na nástupu jsme se konečně dozvěděli, že dnes bude Fotbalový turnaj! Všichni jsme byli jsme byli hrozně nadšení. Po nástupu jsme zahájili molitanomalt - dekomalt. Ten mě celkem bavil, ale vypadl jsem hned v 1. kole. Nakonec vyhrál Wabi Poté jsme šli fandit na vlčecí zápasy. Fandil jsem Jelenům a Vlkům. Jeleni to totálně projeli a Vlci byli 2.! POoé jsme my skauti hráli zkoužkový zápas, který dopadl 2:2 a rozdrtil tak mamutí představy o rychlém vítězství. Poté byli další dva vlčecí zápasy a pak jsme konečně nastoupili my. Zápas byl vyrovnaný a nervní a všichni do tohodali všechno. Proto zápas dopadl 1:1, ale penalty bohužel rozhodly ve prospěch Mamutů. Po obědě se dohráli vlčecí zápasy a poté přijel pan Kaplan. Poté byla mše a Eliho hra. Kdy jme měli přepálit provázek. Následovalo osvěžující koupání, deskovky a opíkíní špekáčků. Poté se šlo spát.
Teodor André Mišun

13. den - Závěrečná etapa

Ráno jsme po klasickém vzbuzení měli rozcvičku s Vobrem. Na nástupu jsme se “nečekaně” dozvěděli, že dnes bude závěrečná etapa. Tak jsme se tedy po snídani nachystali a vyrazili o 15 minut dříve(než Mamuti). Šli jsme rovnou za Davidem Holickým, který měl na starosti 1. stanoviště a nesli jsme mu vzduchovky. Za chvíli jsme mu prostřelil několik plechovek stejně jako celý jako celý zbytek družiny. Jinak David byl na skalce a potom jsme šli k mostu(podle instrukcí Davida) a vyluštili morseovku. Poté jsme šli m Vondrovským rybníkům, kde byl Vobr a hledali jsme miny. Na 2-3 jsme vybouchli. Poté jsme šli k táboru Apoštolské církve a dali jsme si polívku. Museli jsme tam mluvit s německým přízvukem. Odtud vedla naše cesta k Plozarovu mlýnu, kde jsme dlouho hledali a luštil šifru(PSP) a tam nás předběhli Mamuti. Následně jsme zdrceni porážkou šli k Paucz. rybníku, kde jsme spojovali body a vyrazili k Sosní v., kde jsme 45 min bloudili než jsme našli šifru. Nakonec jsme došli do Českého Rudolce a k Paprsku Smrti dorazili jako 2., ale zničili jsme ho. Potom jsme šli do tábora kde jsme si dali guláš. ETAPU VYHRÁLI MAMUTI. Večer jsme si povídali o postižení a pak jsme šli spát.
Teodor André Mišun

14. den

Dnes když jsme se probudili tak byla ranní píseň, nástup a snídaně. Byli jsme se sprchovat a plnili body do stezek. Oběd a šli jsme sbírat dřevo na slibák(slibový oheň). Přijeli rodiče a zahráli jsme si s nima hry. Já jsem hrál citadelu. Také jsem si splnil poseldní potřebný bod na odslibování. Na konci se dávaly různě ceny. Jási vybral Fiskars nůž K10.
Alexandr René Mišun



15. den

Ráno jsme pro rodiče měli ukázkovou ranní píseň a moc se jim líbila. Na snídani byly zbytky ze včerejška a pro rodiče se vařila káva. Poté se tak 2 hodiny uklízeli věci a sušili týpka. Nakonec Se bourali a zahlazovali ohniště.. Boural se i hangár. Následně byl oběd - kari rizoto. Uklízení a bouraní mě celkem bavilo. Poté se dali sušit týpak, naskkládali věci do at a skautský tábor (Dolní) Radíkov oficiálně: SKONČIL.
Teodor André Mišun

Novinky

Kalendář akcí

<< květen 2024 >>

poútstčtsone
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0