Tábor Dolní Radíkov 2015 - Frakas Nacada

25.7.2015 - 8.8.2015


01. den - skauti | 01. den - vlčata | 02. den - skauti | 02. den - vlčata | 03. den - skauti | 03. den - vlčata | 04. den - skauti | 04. den - vlčata | 05. den - skauti | 05. den - vlčata | 06. den - skauti | 06. den - vlčata | 07. den - skauti | 07. den - vlčata | 08. den - skauti | 08. den - vlčata | 09. den - skauti | 09. den - vlčata | 10. den - skauti | 10. den - vlčata | 11. den - skauti | 11. den - vlčata | 12. den - skauti | 12. den - vlčata | 13. den - skauti | 13. den - vlčata | 14. den - skauti |

01. den - skauti

Tento rok se na tábor jelo auty. Já jsem například přijel kolem jedný. Jak ostatní postupně přijížděli, stavěli jsme pro ně (a pro sebe) postele a podlážky. Ti, kteří už to měli, mohli hrát s vlčaty různé hry (např. triangl). Na věčeři byl chleba se sádlem a cibulí. Následně byl první přivítací nástup. Po nástupu byla etapovka, kde jsme budovali zbylé stavby a posunovali jsme se po mapě. Vyhráli Kamzíci a pak se šlo spát. Myslím, že všichni byly příjemě překvapěni z nového super tábořiště a tento den jsem si velice užil.
Štěpán J.

01. den - vlčata

Přijeli jsme do tábora a stany už byly postavené. Večeře dnes dobrá. Večer jsme hráli etapovku, kde jsme měli dokončovat naše bunkry a líbilo se nám to. Pak jsme šli spát.
Vítek P.






02. den - skauti

Jelikož byla neděle, nebyla rozcvička. Ke snídani byly buchty. Následně byly seznamovací hry, ale jelikož jsme se znali z vícedeňáku, tak moc neměli smysl. Poté většina lidí odešla na mši. Zbytek vlčat hrál deskové hry a my jsme se zabavili sami. Po mši byla superčína, která se Radimovi vážýně povedla, pak klasicky odpolední klid, který už nebyl rozdělen na aktivní a pasivní jako na minulém táboře. My jsme ale byli dřevoslužba, takže jsme si ho moc neužili. Pokračovala etapam kde jsme přes pošťáka posílali dopis s otázkami pro „Z“, lovil nás přitom ninja. Pak byla brigáda, kde jsme stavěli nový most do umývárky. Na večeři byly nudle s mákem či strouhankou a pak Radimova zajímavá hra SMS.
Štěpán J.

02. den - vlčata

V neděli jsme už měli ranní nástup. Ke snídani byly buchty. Konečně jsme se dověděli jak mluvit se „Z“. Měli jsme dojít k rybníku a najít pošťáka, ale nebylo to jednoduché, nesměl nás po cestě chytit ninja, jinak bychom museli dělat 10 dřepů a kdyby chytil celou družinu, nemohla by hrát jednu etapu. Nám se podařilo dojít všem k pošťákovi, tam nás chytit nemohl. Poté jsme měli na mapě najít nejbližší cestu z města do města a poté jsme měli najít určenou obec. Nejtěžší bylo najít tu obec. K večeři byly těstoviny s mákem.
Vítek P.

03. den - skauti

Na čundr se vyráželo hned po snídani. Nafasovali jsme kotlík, vařič, lékárničku a spoustu jídla. Rozloučili jsme se s táborem a vyrazili směr Dačice po červené z Radíkova. Špatně jsme odbočili za Rudolcem a potom jsme ještě jednou špatně odbočili. Na druhé špatné odbočce jsme si vychutnali trenčianské párky s fazolemi, které jsme všichni cítili po zbytek dne. Po tomto obědě jsme se konečně napojili na červenou, prošli Lidéřovicemi a konečně došli do Dačic. V Dačicích jsme obsadili Lidl a nakoupili pití, mléko na kaši a chleba. Měli jsme v plánu také navštívit parní zahradní železnici, ale byla nutná rezervace předem a tak se návštěva železnice nekonala. Jelikož se nevyznáme v jízdních řádech vlaků, čekali jsme 2 hodiny než vlak konečně přijel. Když vlak přijel jeli jsme do Mutišova, kde jsme se v blízkém okolí rozhodli přespat. Navštívili jsme dva řopíky, postavli stany a uvařili večeři. Znaveni jsme padli a spali.
Kuba H.

03. den - vlčata

Dnes jsme se připravovali na docela dlouhou tůru. Ušli jsme 13 kilometrů. Šli jsme Grasselovou stezkou. Viděli jsme jeho úkryt, kde se schovával a přepadával obchodníky nebo poutníky, kteří tama procházeli. Viděli jsme psí hřbitov, Francouzký kámen a nakonec jsme došli do Slavonic – náš cíl. Mohli jsme si nakoupit, Vyšli jsme na věž vysokou několik metrů a měla 144 schodů.
Miki P.

04. den - skauti

Zapoměl jsem napsal, že jsme na tomto čundru mohli používat vlaky a autobusy. Mohli jsme také navštěvovat různé památky a zajímavosti v okolí. Proto jsme se v tento den rozhodli navštívit slavonické podzemí a areál čedkoslovenského opevnění, kde jsme také poobědvali. A dál už to bylo jen nudné pochodování přes Pfaffenschlag, Grasselovu sluj, kde jsme měli delší přestávku na šiškovanou a přes Stoječín. V táboře jsme do sebe nasoukali bramborové placky. Na závěr dne byla ještě etapa.
Kuba H.

04. den - vlčata

Tento den byl bez skautů. Po nástupu bylo zamyšlení, potom byla snídaně. Po snídani byl turnaj v Dekomlatu a hra SOS. Potom byl oběd a polední klid. Pak byla hra Ubongo. Potom jsme se šli koupat do rybníku a byly jsme na člunech.
Honza T.



05. den - skauti

Ráno jsme vstali a s mírnou nechutí jsme si sundali trička a běželi pozdravit Slunce ranní písní od indiánského kmene Zuni. Poté byla náležitá rozcvička. Po rozcvičce byl nástup. Ke snídani byl poridge. Po této vydatné snídani následovala Vlajkovka, kde jsme se rozdělili na 2 týmy a hráli dvě hry. Konečný výsledek skončil remízou. Poté následovali volitelné programy. Na oběd byly špagety. Poté byl poledňák, kde se plnily stezky. Poté byla etapovka, která spočívala v tom, že se vyskytla další anomálie. Touto anomálií byly postiženo všichni členové (vlčata a skauti). Každý měl nějakou nemoc. Na louce existovaly přípravky ze kterých se dal udělat lék. Po úspěšném vyléčení všech vlčat a skautů byla svačina. Poté byl vzdělávací program, kde se dělat Seatonův hrnec a zakreslování terénu. Po tomto sbírání modrostí jsme dostali chleba s rybičkovou pomazánkou. Po této zajímavé, nezvyklé večeři jsme se opět přesunuli na louku, kde jsme sbírali papírky, které jsme skládali v obrázek. Samozřejmě to byl na týmy. Pak byl program hluchoněmost. což bylo zajímavé a netradiční. Poté hurá spát.
Dan H.

05. den - vlčata

Ke snídani byl poridge. Pak jsme vyrazili do lesa a byla vlajkovka. Pak po 2 hrách, které skončili remízou jsme šli do tábora, kde byl volitelný program – vzduchovka, vypalování do dřeva, lakros a hlavolamy. Následoval oběd. Pak polední klid. A na konec nástup v oddílovém triku. A celý den byl velmí dobrý.
Martin H.


06. den - skauti

Ráno jsme se vzbudili a šli na ranní píseň a rozcvičku. Pak byl dopolední program. Po programu byl oběd. Na oběd byl špenát a hrachovka. Po obědě byl další program. Hrál se ufobal a fotbal. Oba turnaje vyhráli Kamzíci. Zapomněl jsem připomenout, že předtím byl poledňák. Potom byla večeře. Po věčeři jsme opisovali deník, který byl uprostřed tornáda. Nakonec jsme si vyčistili zuby a šli spát.
David M.

06. den - vlčata

Ráno byla jako každý den rozcvička. Pak Vojta zakřičel a všichni běželi za ním. Paky byl orienťák. Já jsem byl s Matějem. Vyhrál Vojta P. s Ondrou. Pak byla vybíjená a hráli i skauti. Pak byl turnaj s talířem a s míčem pro skauty i vlčata. Nejdřív hráli Jeleni a Vlci (1:0), pak Klíštata a Jestřábi (3:0), pak Jeleni a Klíšťata (2:2). Pokračovalo se další den. Pak byl odpolední klid a pak etapovka. Další anomálií je tornádo. Přepisovali jsme deník vědce. Nechyběl ninja, který nás zase honil. Pak se zpívalo a pak se šlo spát. Hlídku měli Jeleni.
Tobiáš K.

07. den - skauti

Ráno jako každé jiné nás probudil řev BUDÍČEK a zvon. Poté byla ranní píseň, rozcvička, ranní hygiena a úklid. Při nástupu bylo klasické vyhlašování vítězů v etapách a jiných hrách nebo vyhlašování dokončení stezek. Po snídani jsme dostali za úkol, aby každá družina naplnila jeden ešus borůvkama. Skauti velký, vlčata malý ešus. My Kamzíci jsme šli nejdřív sbírat borůvky do lesa nad cestu, ale kvůli převelikému poču vos jsme se přemístili na staré dobré borůvkové plantáže. Jakmile jsme dorazili na plantáže, zjistili jsme, že všechny borůvky jsou seschlé. Pokračovali jsme dál v pátrání borůvek. Celé plantíže až na jednu školku byly seschlé. V té školce jsme tedy začali sbírat a po chvilce bylo hotovo, a tak jsme se vrátili. Jakmile jsme se všichni vrátili do tábora, začala hra cukrárna. Byla o boji mezi mravenci a vosami. V cukrárně byli lidé, kteří nesnáší vosy (skauti) a mravence (vlčata). Takže získat cukr bylo velmi těžké. Po skončení byl oběd. To byl borůvkové knedlíky. Knedlíky byly vynikající, ale pro skauty jich bylo málo. Po obědě a po poledním klidu vlčata dohrávala fotbalový turnaj a my skauti jsme měli závod Ironman. Trasa byla asi 15m potokem, pak vzít kárku, kde bylo prkno, prokličkovat mezi týpky a pak pro projetí ho nechat v konci slalomu. Poté vzít těžký batoh, projít s ním kolem lana. Pak proskákat kruhy a plazit se po břiše na vrchol skluzavky. Pak běžet ke vzduchovce, vystřelit a zpět k batohu, vzít ho a běžet s ním na jeho původní místo a pak rovnou do cíle. Po odběhnutí všech byla večeře a to byly topinky. Po večeři jsme hráli etapu a to, že se musíme připlížit ke svým dopisům a pak už jsme šli spát.
Tadeáš K.

07. den - vlčata

Ráno byl budíček, někteří se opozdili, ale jen o chvíli. Na nástupu se vyhlašoval orienťák. Následovala snídaně, byl chleba se sýrem a salámem. Pak jsme šli do lesa a sbírali jsme borůvky. Následovala svačina – byla mrkev. Pak jsme hráli na cukrárnu. To bylo, že skauti byli vosy a vlčata mravenci. Na oběd byly borůvkové knedlíky. Po obědě jsme dohrávali fotbalový turnaj a skauti potom měli závod železného muže a vlčata u toho hráli hry s Ellym na hřišti. Na večeři byly topinky. Pak nám Petr četl a pak jsme zpívali. Pak byla etapa – poštovní holub. A pak už se šlo spát.
Vojta N.

08. den - skauti

Potom, co jsme se ráno probudili a roozcvičili a nasnídali jsme zahájili stavbu stroje (budky). To jsme dělali skoro dvě hodiny. Na svačinu byl banán. Jakmile jsme dosvačili nastali výukové programy. Skauti své 2 programy a vlčata také 2 programy. Skauti měli poznávání přírody kolem sebe s Petrem a to po stanovištích, které byly opravdu skvěle udělané. Rozdělání ohně z mokrého dřeva s Jeňourem – většině se to podařilo. Poté následoval oběd – guláš. Byl opravdu dobrý. Po obědě jsme měli etapu a to obsazování bodů a potom jsme šli na dřevo k táboráku. Bylo ho hodně. Když byl ohěň nachystán se vším všudy tak jsme si dali večeři – těstovinový salát. Po věčeři byl nástup a pak už zapálení táboráku. Oheň byl velký a my přitom zpívali písničky a hráli vtipné hry a až se nám chtělo spát, tak jsme šli.
Tadeáš K.

08. den - vlčata

Dnes jsme běželi na ranní píseň jako obvykle a potom jsme běželi na snídani. Na snídani byly kukuřičné lupínky s mlékem. A potom jsme šli stavět stroj. A na svačinu jsme měli banán. A potom jsme stavěli stany a učili se zdravovědu. Na oběd byl guláš a po obědě byl polední klid a poté byla etapa. Na svačinu byl oplatek. Potom byla příprava na táborák. Na večeři byl těstovinový salát. Po věčeři byl táborák.
Radim S.

09. den - skauti

Na snídani byla vánočka s džemem a k tomu kakao. Poté se vyráběly krabice z letáků a byla také mše. Na přesnídávku mělo být ovoce, ale nebylo. Oběd byl velice dobrý, byl smažený sýr s bramborem. Poté byl polední klid. Po poledním klidu byla etapa s názvem DEJAVU. Tam jsme dopadli ninju a potom jsme měli plnit stezky, ale začalo pršet, a tak se hrály deskovky. Svačina byla broskev. K večeři byl chléb s krajem východní Moravy. Ve večerním programu jsme se dozvěděli, že jsme v počítačovým program, zpívali jsme a potom jsme šli spát...
Wabi

09. den - vlčata

Na snídani jsme měli vánočky a buchty. Potom jsme pletli z papíru a dělali sádrové odlitky. Potom někteří šli na mši. Na oběd byl smažený sýr. Odpolední program bylo opakování minulé etapy. Svačina byla. Na večeři byl chleba se salámem. Při večerním programu jsme dostali zprávu od „Z“.
Kuba D.


10. den - skauti

Ráno jsme se probudili z počítačového programu Frakas Nacada a v realitě nás "uvítali" vládní ozbrojenci. Velice se divili, proč jsme vzhůru. Vysvětlení nás čekalo až po snídani (mysli s kukuřičnými lupínky), když k nám ozbrojenci přivedli "Z" - Zigoriho. Zigory byl mladý vědec s modrou košilí, brýlemi v kapse a učesanou pěšinkou. I když jsme se snažili zatajit informace o Ninjovi a anomáliích (místo toho jsme mluvili o válce jednorožců pomocí gumových pastelek), Zigory nakonec vše řekl. On vytvořil F.N., v tomto programu jsme žili. Pak se ale jeden podprogram zbouřil, stal se z něho virus Ninja. Zigori pak přivolal 1. anomálii, padající kameny, aby všechny zabil (v programu) a oni se probudili (v realitě). To se ovšem nepovedlo, lidé uvízli někde "mezi"" (mezi realitou a programem). My jsme však přežili a nás Zigori přivedl zpět do reality. Následně jsme si dělali sami oběd, polívku a guláš. Pak odešla vlčata pryč na výlet a v táboře zavládl klid. Při tomto klidu se pracovalo, opravoval se mostek, dělali se nájezdy na další atd. Večer jsme se plížili z Korey do Německa (!?!), nosili nebo přenášeli věci, aniž by nás viděli pohraniční strážci. Za věci jsme si kupovali večeři. Tuto hru vymýšlel Kuba.
J-P

10. den - vlčata

Dnes jsme se probudili do reálného světa a byli tam vojáci a našli jsme „Z“. Ptali jsme se ho na otázky a potom jsme měli snídani a to bylo mysli. Potom jsme vařili s Jeňourem v teepee. Potom byl odpolední klid. Pak jsme šli na 10km výlet, koupali jsme se, něco jsme si koupili a pak jsme spali ve stanu.
Luboš R.

11. den - skauti

Tento den začal asi už v 1:30, byla noční hra. Měli jsme navést letadla, protože letiště mělo poruchu. Museli jsme tedy obejít několik bodů v okolí tábora a zde zjistit postupně kód, který jsme nakonec odvysílali letadlu, které následně přistálo. Ráno byl pozdější budíček, po kterém byly družinové programy. Mamuti si házeli s vodními balónky a Kamzíci měli dovednostní závod. Během těchto programů přišla vlčata z výletu (:-(). Pak byly volitelné programy, vyrábění svíček, baseball, vodní rakety a pro skauty i airsoft. K obědu byly párky s fazolemi. Pak se sprchovalo. Následně byla etapa, museli jsme napsat program, který jsme dali vedoucímu. Tento vedoucí pomocí správně napsaného programu našel na cestě bednu a pak ji donesl do jídelny. Nejdřív to vypadalo, že vyhráli Mamuti, nakonec to byla plichta. Večer k nám přijela návštěva z Ameriky (VoBr). S návštěvou jsme měli závod v nošení křupek, oblíkání vlčat a pití kofoly přes ponožky.
J-P

11. den - vlčata

Probudili jsme se ve stanu, potom jsme je složili. Potom byla snídaně – rohlík s nutelou. Pak jsme se koupali. Potom byly volitelné programy: baseball, svíčky nebo rakety. A potom byla etapa – navádění robota. Vyhráli jsme my Vlci. Potom byla sprcha.
Luboš R.


12. den - skauti

Do dnešního rána nás probudili ptáčci a jejich líbezné cvrlikání. Den jako vymalovaný, jako z pohádky. Tradičně nám ho ovšem zkazil zvon vybízející ke svlečení do půli těla a utíkání na Ranní píseň a následně na rozcvičku. Dopolední program byl zasvěcen vzdělávání. Nejprve jsme podstoupili nelehký úkol vymyšlení vlastností pro Antivirus, který měl být vyzbrojen těmi nejlepšími ctnostmi pro boj s Ninjou. Následovaly vzdělávací programy vedené Petrem a Jeňourem s Vobrem. Petr nám vysvětlil základní principy stavby přístřešků a jeden takový jsme si postavili. Jeňour s námi nejdřív probíral otázku Prokrastinace a poté jsme měli za úkol sepsat si seznam věcí na čundr na 7 dní v horách. Zjistili jsme, že bez 16 ti párů otroků se nikam nehneme. V průběhu dopoledne přijel pan farář. Odpoledne jsme šli k Rohlíku a tam byly vodní hrátky a tréning s ufem. V táboře jsme se osušili a mohli jsme jít na mši. Kdo nešel, hrál deskové hry, popřípadě karetní v hangáru. Den jsme zakončili táborovým opékáním špekáčků. a debatováním nad problematikou neznalosti skautů základních důležitých adres Junáka.
Vašek K.

12. den - vlčata

Probudili jsme se a šli jsme na ranní píseň a rozcvičku. Dopoledne jsme hráli etapu. Odpoledne bylo poznávání přírody, zvířat a rostlin. Večer byla mše a opékání buřtů. A pak jsme šli spát.




13. den - skauti

Velkolepé zakončení celoroční etapové hry se blíží. Z nám dává info o šíření viru a my jsme pověřeni jeho zneškodněním. Uspějeme? Na začátku této cesty byl projekt XF. Na začátku konce prosba od Z. Dnešek byl již tradičně zasvěcen závěrečné etapě. Postupovalo se od jednoho stanoviště ke druhému a na každém jsme museli "přelít" informace o Antiviru do počítače v podobě skleničky. Letošní trasa byla směrována na jihovýchod od tábora. Byli jsme v Rudolci, Dolním Bolíkově, na Burlusu, u Graselovy sluje, na Větrově kopci a nakonec na Kamínkách hrobečkách. Zde se odehrála poslední bitva mezi Ninjou a Antivirem, který by bez naší pomoci nedokázal vir porazit. Nemohu říci, že by oplýval ctnostmi, které jsme předešlý den pro něj vymysleli. Ba by se dalo říci, že jsme vir zabili skoro sami. Tak či onak, vir byl zničen a my jsme mohli ulehnout ke spánku s vědomím, že je svět zase o něco krásnější.
Vašek K.

13. den - vlčata

Den začal jako každý jiný, jako by nic nenaznačovalo, že by měl být něčím výjimečný. Přesto všichni tušili, co je dnes čeká. Na nástupu jsme se dozvěděli, že jediným dnešním programem je závěrečná etapa a tudíž je potřeba sbalit si potřebné věci. Každá vlčácká družina dostala přiděleného svého vedoucího a tak jsem se já přidal k družině Klíšťat. Po snídani bylo oznámeno, v jakých odstupech družiny vyrazí. Rozhodovaly body za celý rok a také etapy zde na táboře. My jsme vyráželi sice jako čtvrtí, ale jen s malou ztrátou na Jestřáby. Ještě v táboře jsme dostali zašifrovanou zprávu. Kluci po chvíli přišli na to, že další stanoviště se nachází u Stříbrné studánky u Radíkova. Vyrazili jsme proto na cestu. Dlouhou chvíli jsme si krátili slovní kopanou. U studánky jsme našli papír, na kterém bylo napsáno, že máme pokračovat po značkách. Vzápětí jsme pochopili, že značky tvoří barevné rýsováčky na stromech. Po nich jsme došli k další zprávě. Zde čekala zpráva od Z, že další informace dostaneme na informačním centru v Rudolci. Pokračovali jsme proto dále pro Graselově stezce a došli až k zámku. Kluci se šli dovnitř zeptat paní na potřebné informace. Paní nám předala papírek s informací o dalším stanovišti. To se nacházelo u kapličky nad Rudolcem. Odtud jsme pokračovali k Novoveskému rybníku a následně do Nové vsi ke kapličce. Tady jsme potkali všechny ostatní vlčácké družiny, které se zde zdrželi luštěním šifry. Po pauze na svačinu jsme vyrazili na Schillerův kámen, kde bylo potřeba navigovat robota, kterého přestavoval vedoucí, ke zprávě. Předposlední stanoviště na nás čekalo na Vichrově kopci. Odtud už zbývalo dojít jen na Kamínky hrobečky, kde jsme museli pomoct Antiviru v boji s Ninjou. Ninju se nám podařilo zneškodnit a tak jsme se mohli vrátit zpět do reality. Zigori nám nabídl, že s ním můžeme utéct a vydělat tak spoustu peněz. Souhlasili jsme. Vzápětí nás však dostihla vláda. Zigoriho zatkli a zítra ho bude čekat soud.
Petr K.

14. den - skauti

Dnešní den byl jako každý jiný. Ne ovšem pro všechny. Pro ty, kterým se podařilo dokončit nováčkovské zkoušky to byl den, kdy měli býti přijati do společenství sobě rovných. Nejdřív museli ovšem absolvovat denní program. Zašli jsme si zahrát pašeráky do lesa nad tábořištěm. Zpestřením nám bylo rochniště prasat, které bylo zcela zaschlé. Následně jsme museli vyřešit problém s názvem Z. Čekalo nás vynesení rozsudku. Vítězně z tohoto procesu nevzešla ani jedna strana, ovšem tresty dostaly obě. Po soudu se rozdělil tábor na sběrače šóší a dřevorubce. Bylo potřeba nanosit dřevo na závěrečný táborák. Jakmile byla hotová hranice, začala příprava na Švédské stoly. Ty jsme si letos obzvláště užili. Nikdo se nepoblil a nikdo nic nerozbil. Na závěr dne nás již tradičně čekal táborový oheň, kde někdo z nás sliboval. Šli jsme spát najezení a nasmrádlí kouřem.
Vašek K.

Novinky

Kalendář akcí

<< červen 2024 >>

poútstčtsone
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0