Tábor Matějovec 2013 - Dobyvatelé vesmíru

27.7.2013 - 10.8.2013


01. den | 02. den | 03. den | 04. den | 05. den | 06. den | 07. den | 08. den | 09. den | 10. den | 11. den | 12. den | 13. den | 14. den | 15. den |

01. den

Pár skautů jelo na kole do tábora v pátek. Vlčata jela auty do tábora v sobotu. Jak jsme dojeli, tak jsme začali pomáhat se stavbou. Jak bylo dostavěno tee-pee, tak se rodiče rozloučili a odjeli. Potom jsme stavěli lining. Naštěstí se ten den nebodoval úklid (měli jsme nepořádek). Měli jsme takový seznamovací program s tábořištěm pro nováčky. Jeli jsme se koupat do rybníka. Večer jsme šli zpívat a zjistili jsme, že celý tábor o kupování planet (byla scénka). Zatím je vše v poho, není nám zima a nemáme hlad.
Lukáš H.

02. den

Jasno 35°C

Budíček byl normálně v 7:30, ale na ranní píseň jsme běželi na příjezdovou cestu k silnici a zde s písní na rtech jsme sledovali krvavě červený východ slunce. Po snídani (vánočky) následovaly seznamovací hry. Poté jsme jeli do kostela a po návratu byl program „Horst“, kde nás vedoucí poučili o bezpečném zpracování dřeva. Na oběd bylo maso s rýží a zeleninová polévka. V poledňáku byl hec, ve kterém jsme měli co nejdéle držet ve vodorovné pozici před sebou ruce. Následně jsme dostali od vedoucích abecedu, ve které se písmena převáděla na cviky, a pomocí toho jsme dostali od mimozemšťanů zprávu. Potom na Osadě byl závod psích spřežení a na večeři byla vřetena s mákem. Následovali volitelné programy a po nich večerní trénink paměti na přísloví. Vedoucím dne byl Jeňour.
Honza C.

03. den

Skorojasno 31°C

Ráno byl budíček jako obvykle v 7:30, potom byla ranní píseň, pak ranní hygiena a úklid teepeek. Dopolední program byl „učení se novým věcem“. Skauti měli lanové překážky a povídání o výletech do hor. Vlčata měla historii skautingu a morseovku. Potom byla svačina - jablko. Odpoledne jsme jeli na kole do Rudolce. Tam jsme si koupili sladkosti a zmrzliny. Pak jsme se jeli zchladit do rybníka. Pak byl nástup, při kterém začalo pršet.
Dan H.

04. den

Oblačno 20,5°C

Na snídani byl poridge. Po snídani jsme se rozdělili do družin a vyrazili na borůvky. Nikoho to asi moc nebavilo, ale všichni nasbírali plný ešus. Na svačinu bylo Bebe. Po svačině byla etapa, při které jsme dostali papírky a ty vyměňovali s obchodníky za dražší. Měli jsme mít co nejdražší suroviny. U vlčat vyhráli Jeleni a u skautů Mamuti. Na oběd byly borůvkové knedlíky. V poledním klidu byl hec, co nejdéle zadržet dech. Odpoledne byl fotbalový turnaj, vlčata na hřišti a skauti jeli na hřiště do Českého Rudolce. U vlčat vyhráli Jeleni v závěrečném souboji proti vlkům, který skončil 3:2, a u skautů vyhráli Mamuti. Potom měli vlčata hru. Byly tři týmy a kradli se kartičky a nemohlo se chytat. Pak byla večeře – bramborové placky. Pak byla hra světýlka, zpívání a stezka odvahy. V noci byl přepad, přepadal Elly, jeho brácha a tři holky.
Teo M.

05. den

Polojasno 25,5°C

První hra byla „pryč se slupkou“ (loupání brambor). Potom byly čtyři programy, ze kterých jsme si mohli vybrat, kam jsme chtěli. Potom jsme stavěli bunkr. Na oběd byly rybí prsty s bramborami. Odpoledne jsme pokračovali ve stavbě svých družinových bunkrů. Pak byla večeře, kde jsme hledali papriku, cibuli, rajče, pomazánkové máslo a chleba a nesměli nás vidět nepřátelé. Po večeři byla jedna hra, kde jsme měli kartičky ve svých bunkrech a pomocí vysílačky jsme se dověděli jméno družiny, na kterou se útočí, a té dužině jsme brali kartičky.
Vojta M.

06. den

Skorojasno 27,5°C

Poté, co jsme se nasnídali, tak jsme vyrazili do Terezína na kole. Měli jsme orientační běh. Mezitím měla vlčata dekomlat. Vyhrál Lukáš Holub. Orientační běh byl namáhavý. Vítězem se stal Warlík. Poté, co všichni dorazili do tábora, tak jsme se naobědvali. Na oběd byly špagety. Při poledním klidu byl hec, který byl zaměřen na trpělivost. Měli jsme postavit z karet čtyřpatrový domeček. Po odpoledním klidu přišla na řadu etapa. Skauti jeli k rybníku a vlčata odehrála svou bojovku na hřišti. O vítězi rozhodl závod člunů. Vyhráli Kamzíci. Pak jsme se konečně vysprchovali a rozdělili jsme se na dvě skupinky. První šla na střelnici a druhá na lanové překážky. Po výměně jsme se šli na večeřet. Po večeři jsme měli chvíli čas a poté byla hra, Měli jsme hledat odrazky a u nich bylo písmeno. Pak jsme šli spát.
Kyselka

07. den

Jasno 31°C

Brzkého rána jsme vstali, nasnídali se a vyrazili na cyklovýlet. Jen, co jsme se rozjeli, Jeňour zase píchnul. Jirka proto odjel pro duši, Jirka, Jeňour a já jsme měnili kolo a ostatní pokračovali v cestě na Havlovu horu. Po výměně duše jsme zvolili poněkud neobvyklou trasu, která vedla skrz pole a potoky. Vše jsme úspěšně zvládli a setkali jsme se na Havlové hoře u rozhledny U Jakuba. Vylezli jsme na rozhlednu a byli jsme okouzleni překrásným výhledem na Českou Kanadu. Po svačině jsme pokračovali směrem na Landštejn, kde jsme si dali oběd. Pak jsme se vydali dál v naší cestě do Slavonic. Ve Slavonicích jsme se nakoupili a dočerpali síly. A na poslední cestu jsme se vydali přes Matějovec do tábora. K večeři jsme snědli krupičnou kaši a večer byla krátká etapovka. Jelikož jsme měli za sebou náročný den, tak se šlo brzo spát.
Michelin

08. den

Jasno 34,25°C

Na snídani jsme měli rohlíky s máslem a eidamem. Dopoledne jsme šli hru, byla by to sranda, kdyby nebyla tak pomalá Při ní jsme používali své zbraně, které jsme si nakoupili za své body v soutěži. Na přesnídávku jsme měli mrkev. Pak jsme měli hru – „Nezapomeň na okurku“. Byly stanoviště a u každého suroviny, např. houska, kečup, maso, sýr, okurka a my jsme běhali a sháněli ostatní suroviny. Na oběd jsme měli vývar a na druhé jsme měli guláš s knedlíkem. Po odpoledním odpočinku měli skauti dekomlat a vlčata jela k rybníku na čluny. Na svačinu byly buchty. Po svačině byla příprava táboráku. Na večeři byly špekáčky. Po večeři byl táborák a u táboráku mohl každý zahrát nebo zazpívat.
Vojta Z.

09. den

Jasno 33°C

Probuzení jsme byli jako každý den v 7:30. Rozcvička ovšem nebyla, protože byla neděle. Dopoledne jsme škrabali brambory, což byla náplň programu „Oškrabsije“. Následovaly volitelné programy: Výtvarka, Famprpál a Cyklocross. Poté odjeli někteří do kostela a zbytek hrál „Střelené kachny“. K obědu byla polévka z Byšic a smažený sýr s bramborami. Odpolední etapa spočívala v tom, že jsme museli běhat k „vrtům“ a „těžit“ palivo. Což znamenalo, že jsme doběhli k PET láhvi a brčkem jsme si nabrali vodu. Potom jsme běželi zpátky a nechali je vytéct do ešusu. Přitom jsme mohli sbírat kartičky a za ty si potom koupit 3x větší brčko. Potom byla velice netradiční olympiáda. Skládala se ze 4 „nenormálních“ disciplín. Jelikož začalo pršet večerní program se nekonal. Nebyl ani večerní nástup. Asi ve 2 hodiny v noci nás vzbudili na etapu. Měli jsme za úkol zničit vysílač cizích vojsk. Ale o tom se rozepisovat nebudu, protože se to konalo už 5.8 a toto je zápis ze dne 4.8.
Vašek K.

10. den

Jasno 28°C

Budíček byl výjimečně v 9:00. Ke snídani bylo mysli. Potom následoval program „Mozek“. Nejdřív jsme byli u Jirky, který měl téma Staré řecké báje a pověsti. Učili jsme se o Prométheovi a Théseovi. U Vojty jsme se učili o České republice. Pak jsme měli oběd. Potom byl program Ironman Byla to cesta s překážkami. Potom jsme měli hru pyramida, pak byla večeře a nakonec hra útok.

11. den

Jasno 31°C

Na snídani byl chleba s pomazánkou. Dopolední program byl výpadek proudu. Šli jsme z hřiště se zavázanýma očima, bylo to super. Pak Much-moch-wa – indiánská hra, a taky Jacíkův motorický test a střelba z luku. Na oběd byly italské těstoviny. Odpoledne byla časovka na kole a pak jsme se jeli koupat na Hlaďák. Na večeři byly tvarohové knedlíky – bylo to hrozně dobrý. Večerní hra byla dobrovolná. Skaut a vlče měli zjistit, co mají dva vedoucí na zádech za kód. V noci byla šílená bouřka a vedoucím dne byl Jindra.
Vojta M.

12. den

Jasno 30°C













13. den

Polojasno 34°C












14. den

Zataženo 20,5°C













15. den









Novinky

Kalendář akcí

<< duben 2024 >>

poútstčtsone
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0