Tábor Matějovec 2012 - Robinson Crusoe

4.8.2012 - 18.8.2012


01. den | 02. den | 03. den | 04. den | 05. den | 06. den | 07. den | 08. den | 09. den | 10. den | 11. den | 12. den z pohledu vedení | 13. den | 14. den | 15. den |

01. den - Lidojedi na ostrově

Dojeli jsme dobře a v dobré náladě. Dali jsme si věci do týpí. Hráli jsme hru: kreslení map ostrova. Vyhráli Kamzíci a Jeleni (my). A pak honbu na kance. A před honbou jsme hledali dřevo na oheň. Pak jsme šli za lidojedy. A jak jsme přišli, už hořel táborák. Zpívali jsme dvě písničky a dostali jsme nové zpěvníky. Bylo vyhlášení bodování (já byl třetí a Teo byl první). Každý dostal svoji dřevěnou kartu. Pak šel někdo spát a ostatní šli zpívat do jídelny, protože pršelo. A jak jsme dozpívali, šli jsme spát.
Lukáš Holub

02. den - Batikování obleků

Ráno bylo probuzení posunuto, kvůli včerejšímu táboráku. Jelikož byla neděle, byla jen ranní píseň. Na snídani byla pro každého jedna buchta od Vaška, dvě buchty od Juránků a tři vánočky od služby. Vedoucím dne byl Jeňour, který nám po snídani sdělil, že budeme batikovat oblečky Robinsona. Každá družina měla svou barvu. Na svačinu byla nektarinka a pak jsme jeli do kostela. Jak jsme se vrátili, tak bylo „Horst fuchs“ neboli školení o bezpečném používání táborových nástrojů. Na oběd byla zeleninová polévka a vepřové s rýží. Následovali volitelné programy – origami, fotbal trochu jinak, sudoku a jiné šifry a střelné kachny. Následně jsme se jeli schladit do rybníka „Rohlík“. Když jsme se vrátili, byla svačina – perník. Pak vlčata měla „obrázky ze shora“ – mapy a skauti „stavení bez hřebíků“ – vázané stavby. Na večeři byla vřetena s mákem. Noční program byli „Noční špioni“ – snažili jsme se dostat přes strážce, který když na nás zasvítil, tak jsme se museli vrátit na hřiště a oživit se, k lampě a tam si zapamatovat 7 věcí, co tam byly (vzduchovka, lano, stezka, trubka, sekera, míč a ringo).
Honza C.

03. den - Stavba přístřešku

Ráno jsme se probudili a šli jsme na ranní píseň a rozcvičku. Já jsem šel s Petrem a s ním jsme omotávali stromy. Na snídani jsme měli chleba s taveňákem. Pak jsme hráli fotbal a my jsme se dostali do finále. K obědu jsme měli borůvkové knedlíky. Potom jsme hráli finále a vyhráli jsme. Ke svačině jsme měli pudink s rohlíkem. Potom jsme měli postavit obydlí a my jsme ho postavili kus od latrín. Potom byla večeře. Měli jsme zeleninový salát.
Vítek N.

04. den - Osvobození Pátka

Ráno byl, jako obvykle, budíček, potom ranní píseň a rozcvička. Na nástupu jsme se dozvěděli program – cyklovýlet. První zastávka byla v Dačicích u Penny marketu. Tam jsme si dali oběd. Potom jsme jeli na balík slámy. Další zastávka byla v Kostelním Vydří. Tam jsme navštívili Ruprda s Bacilem na JUMPu 2012. Potom jsme jeli přes zablácený, vypuštěný rybník do Slavonic (cesta byla zavřená). Tam jsme zase provětrali peněženky a jeli jsme zpět k táboru. Na večeři byly placky. Večer jsme pak hráli „Člověče nezlob se“. Potom byla hygiena a šli jsme spát.
Michal D.

05. den - Ztroskotaná loď

Ráno nám Pátek donesl snídani do postele, pak byl nástup. Potom jsme šli po družinách k rybníku. Tam jsme měli nasbírat, na ztroskotané lodi, v co nejrychlejším čase, 16 věcí. Pak bylo Davidovo překvapení. Na svačinu byl meloun. Asi 20 minut byla přestávka, potom byl oběd. Na oběd byl guláš a čočková polívka. Hra po odpoledním klidu byla „běh kolem Pekla“, „jak přivázat loď“ a „cesta po ostrově“. Svačina – oplatek. Na večeři – topinky! Po večeři jsme si mohli vybrat program. Já měl piškvorky. Pak jsme šli spát.
Tadeáš K.

06. den

Ráno jsme ke snídani měli cornflakes s jogurtem. Pak na přesnídávku „králičí stravu.“ Skauti vyrazili na výlet a vrátí se zítra. My jsme vyrazili jen na jednodenní výlet. Odpoledne jsme se vrátili. Cesta byla dobrá. K obědu jsme měli bramborovou kaši a luncheonmeat. Na sváču jsme měli Bebe Dobré ráno. Pak jsme šli na rybník Zvůle. Tam jsme plavali, potápěli a hráli. K večeři jsme měli chleba se salámem. Pak jsme hráli italské městečko Palermo. Potom jsme zpívali a Jirka mezitím posílal na hru „Za světlem“, potom jsme šli spát. Vedoucím dne byl Petr.
Vojta M.

07. den - Pátek se učí

Ráno byla snídaně, po snídani jsme si uklízeli stan, pak jsme hráli hru s Petrem. Pak jsme hráli s Jindrou. Pak byla svačina. Uklidili jsme si „letečák“ pak byla večeře.
Vojta N.







08. den - Stavba voru

Ráno byla rozcvička, nástup a snídaně (rohlík se sýrem), potom byla škola. Skauti měli češtinu nebo angličtinu a potom matematiku nebo chemii. Po škole byla etapovka, kde jsme měli jezdit po polenech, jakože po vlnách. Pak byl oběd: vepřový guláš s knedlíkem. Pak byl odpolední klid a po něm TRIATLON, kde byla jízda na kole, místo plavání bylo střílení ve vzduchovky a běh. První byl Michal D. Po triatlonu bylo hledání dřeva, protože na večeři byly špekáčky a hned po večeři byl táborák, kde se zpívalo, a byla PARTIČKA. Po táboráku se šlo spát.
Štěpán Juránek

09. den - Boj s Kanibaly

Ráno rozcvička nebyla! (Páč byla neděle ). Následoval nástup, zamyšlení a snídaně. Po snídani byly družinové programy jako „kurz efektivního spánku“ apod. Po programech byl odjezd do kostela do Matějovce a pro ty, kteří neodjeli, bylo přichystáno „Duchovní vyžití“. Po obědě, který byl velice výživný, následoval polední klid. Po poledním klidu hrála vlčata „ringo“ a skauti „ufo“ či „frisbee“. Po vzdušných hrách jsme si sedli do jídelny a hráli Jirkovu hru. Hra spočívala v tom, že každé kolo jsme si po kruhu brali kartičky a za ně jsme mohli dělat následující akce:
1x kartička = posunutí kamkoliv
2x kartička = zeptání se člověka po bocích
4x kartička = zabití člověka po boku
Úkolem bylo zjistit, kdo všechno je v týmu s tebou. (Na začátku jsme byli rozděleni do 5 týmů). Po nástupu byla etapa „Boj s kanibaly“. Byli dva zajatci a my jsme si od nich brali kartičky. Byl v tom však háček. Byli čtyři kanibalové a ti když se nás dotkli, tak jsme byli mrtví a museli jsme jim odevzdat kartičku (pokud jsme měli) a museli jsme se vrátit do bunkrů, které jsme si postavili při etapě. Vedoucím dne byl Jeňour!!!
Vašek

10. den - Loď na obzoru – pomoc kapitánovi

Byla rozcvička, potom následovala ranní hygiena a úklid stanů. Pak byl nástup, zamyšlení a snídaně. Následoval program Netradiční n-boj. Bylo to na týmy. Pak byl oběd – polévka bramborová a plněné knedlíky. Pak byl poledňák a po poledňáku byl závod míru. Bylo to na kategorii vlčat a skautů. Pak následoval program vytí šakalů a v noci byla etapová hra. Vedoucím dne byl Radim.
Dan H.


11. den - Vytahování kotev

Den začal jako vždy rozcvičkou. Následovala hygiena, nástup a snídaně. Na snídani byl chleba s medem a máslem. Potom byla pro skauty zdravověda a pro vlčata shánění a rozdělávání ohně v teepee ve dne. Ve zdravovědě jsme probírali jak ošetřit popáleninu, silně krvácející ránu a odřeninu. Pak jsme vytahovali Jeňoura z auta, protože se jako vyboural. Další programem byla vlajkovka (Capture the flag). Pak byl oběd. Na oběd byla hrachovka a na druhé filé. Po poledňáku byla etapa s názvem zvedáme kotvy. Po této hře byly střepy (volitelné programy). Bohužel jsem přišel pozdě, takže byl volný lakros a activity. Já jsem šel na lakros. Radim nás to nejprve naučil a pak jsme už hráli. Jelikož naše večeře - lasagne ještě nebyla hotová, měli jsme další program počítání. Pak už byla večeře a dobrovolná účast na četbě knížky.
Kuba H.

12. den z pohledu vedení - Zastávka na cestě domů

Den začal lehce netradičně, a to když mě v noci probudil Michal, který se hlásil, že dorazil z výzvy - výsadek . Pak už jsem opět ulehl a budil se až zvoněním; klasicky 7:30. Po klasickém ranním kolečku (rozcvička, nástup, zamyšlení …) následovaly dopolední programy a to DEKOMLAT a KILLBALL. To jsou už tradiční táborové programy a opět svojí atraktivitou nezklamaly. Po vydatném obědě, kafíčku a poledním odpočinku následoval můj a Radimův program se zaměřením na posílení důvěry mezi kluky navzájem. Následně jsme sbalily všechny věci potřebné pro přespání a vyrazili směrem na Landštejn. Tam proběhla předposlední etapová hra a následně se zde šlo spát. Výjimku tvořila vlčata, která byla odvezena do tábora a spala zde jako všechny ostatní noci.
Ruprd

13. den - Závěrečná etapa

Ráno jsme vstali, vlčata v táboře a skauti u hradu Landštejn. Po vyčištění zubů a snádani jsme šli na závšrečnou etapu. Šlo se z tábora a z louky u Landštejna k Českému Rudolci pře různý stanoviště. Vyhráli Mamuti a Jestřábi. Ve Stálkově byl oběd. Večer bylo dobrovolné zpívání.
Teo M.









14. den

Probudili jsme se jako obvykle zvoněním zvonu. Po rozcvičce, nástupu, zamyšlení a vydatné snídani v podobě poridge následovaly vzdělávací programy. Ruprd si vzal vlčata, aby jim řekl něco málo ke zdravovědě. Vojta mezitím učil skauty co a jak v přírodě. Po svačině následovaly volitelné programy. Kluci měli možnost si jako obvykle vybrat ze čtyř programů. Nabídka byla pestrá. Velký zájem byl především o stolní fotbal s Petrem B., který musel pro velký zájem program dokonce opakovat. Neméně zajímavý byl program Slackline s Radimem, který se pokusil účastníky svého programu naučit chůzi po napnutém laně. Na své si přišli také milovníci střelby ze vzduchovky. S Jožou si měli možnost vystřelit ze zbrusunové vzduchovky a to hned na několik terčů. Poslední program si připravil Jeňour a šlo o šifry.
Oběd byl opět znamenitý. Šéfkuchař Elly si tentokrát pro táborníky připravil rýži s masem na čínský způsob. Po poledním klidu v němž většina nováčků dodělávala stezky začali přijíždět rodiče, které jsme na poslední táborový den pozvali. Program byl proto trchu uvolněný. Bylo zapotřebí především připravit dřevo na večerní táborák. Asi kolem 18hod vypukla dlouho očekávaná bitva: "dobývání tábora" Ve kterém se proti sobě postavili táborníci a vedoucí. Řady táborníků navíc posílili někteří rodiče. Přesto zůstal tábor nedobyt. Netrvalo dlouho a na náměstíčko se začaly nosit stoly, které se postupně zaplnily jídlem. Zvuk zvonu pak ohlásil večeři a tak se všichni s vervou pustili do jídla. Po večrním nástupu jsme se přesunuli ke slibovému táboráku. Jeho součástí byly sliby 7 vlčat a jednoho skauta. Vyvrcholením večera bylo hokynářství, ze kterého si každý účastník tábora odnesl dvě hodnotné ceny. Poté se postupně všichni odebrali k spánku.
Petr K.

15. den

Budíček služba odzvonila v 7:30. Po čištění zubů, nástupu a snídani jsme si začali balit svoje věci. Potom jsme společně s rodiči bourali teepee. Na oběd bylo výborné rizoto od Ruprda. Po obědě byl poslední nástup. Pak už všichni nasedli do aut a odjeli domů.
Ondra

News

Calendar of Events

<< june 2024 >>

motuwethfrsasu
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Questionnaire


Statistics

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0