Podzimní výlet vlčat

27.11.2010


Po stopách motocyklových závodníků |

Po stopách motocyklových závodníků

Je 7:45 a já dobíhám na konečnou abych stihl sraz. Je zima na zemi dokonce leží vrstvička čerstvého sněhu. I přes ne příliš vlídné počasí se nás nakonec scházíme v poměrně slušném počtu. Vyrážíme tramvají 1 ve složení: Lukáš H., Teo, Tomáš D., Kuba H., Tadeáš, Vojta N., Martin, Michal S. a David. Za vedoucí je tu kromě mě Vojta, Jirka i Jindra.
Po příjezdu na nádraží přesedáme na vlak směr Zastávka. Z něj však vystupujeme v malebné dřevem provoněné obci Tetčice. Po úvodní neplánované koulovačce pokračujeme po žluté turistické značce až k lesu.
Zde se na chvíli zastavujeme, abychom zahájili výlet a zahráli si eskymáckou honičku. I když nemáme tolik sněhu jako eskymáci na severním pólu, stejně se dostatečně vyřádíme.
Nesmíme se však moc zdržovat, protože cestu máme ještě celou před sebou. Po úvodním klesání však přichází celkem nechutný výšlap, s jehož zdoláním mají někteří problém. Na řadu tedy přichází tradiční pomoc v podobě „koně“. Skrz Omický les se přibližujeme k dálnici D1. Ještě než ji přejdeme čeká krátká honička a také náročný a dlouhý závod na vytvořeném Peterscircuit. Při něm závodníci běhají po vyznačené trati a předjíždět se smí pouze v případě, že si dají kámen nůžky. Jednou za čas musí samozřejmě do depa. V závodě na 10 kol vítězí Tadeáš. Posilněni adrenalinem ze závodění a taky svačinou vyrážíme vzhůru k dalším zajímavostem. Tou nejbližší je dálnice D1, kterou je nutné přejít. Nechceme riskovat ztráty na životech a tak raději volíme cestu přes lávku. Cesta po žluté značce se začne měnit v lesní pěšinku a začneme sestupovat k Augšpurskému potoku. Cestu nám začíná znepříjemňovat všudypřítomný chlad a také bahno. Nakonec se však z údolí vyškrábeme na kopec, kde se před námi rozprostře očekávaný Masarykův okruh. Cíl je dosažen a všichni víme, že cesta bude pokračovat už jen z kopce. Ještě na chvíli se zastavujeme nad Žebětínem, abychom zkusili složit mapu Masarykova okruhu a zahráli si na mamuty, ale pak už jen seběhneme kopec a hurá na autobus. Vystupujeme opět na konečné a uzavíráme tak kolečko plné zážitků, dobrodružství i nepříjemných okamžiků.
Petr

Novinky

Kalendář akcí

<< červen 2024 >>

poútstčtsone
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Anketa


Statistiky

© 2005-2024 Panteři a Kokino
verze 3.0.0